Άρης: Ο Κουέστα κέρδισε… τίμια και τις τρεις ανανεώσεις
i

Κουέστα©intime

Άρης: Ο Κουέστα κέρδισε… τίμια και τις τρεις ανανεώσεις

Αλέξης Σαββόπουλος 13:09 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 12.06.2024

Η με γεωμετρική πρόοδο αγωνιστική αναβάθμιση του Ισπανού τερματοφύλακα που έφερε και το νέο τριετές συμβόλαιο που ανεβάζει και τις ετήσιες απολαβές του.

Ο Χούλιαν Κουέστα είναι ήδη ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Άρη και με το νέο συμβόλαιο θα γίνει και ο μακροβιότερος. Αλήθεια ποιος θα το πίστευε ότι αυτός ο σχεδόν δίμετρος γίγαντας από το άσημο Καμποτεχάρ της Σεβίλλης που ανέβαινε στα 3-5 Πηγάδια ένα απόγευμα Ιουλίου του 2018, έχοντας υπογράψει για δυο χρόνια, θα ετοιμαζόταν για μια ακόμη προετοιμασία με τον Άρη.

Ότι θα γινόταν αρχηγός και σημείο αναφοράς του Άρη και παρά τις δυσοίωνες κάθε καλοκαίρι που τελείωνε το συμβόλαιο του, προβλέψεις, αυτός θα τις διέψευδε κάθε φορά και θα συνέχιζε να φορά τα κιτρινόμαυρα. Αυτή είναι η 3η ανανέωση που κάνει και θα τον κρατήσει στο Κλεάνθης Βικελίδης μέχρι τα 36 του. Ειδικά αυτή την τελευταία την κέρδισε με το σπαθί του, πραγματοποιώντας την καλύτερη από τις έξι, σεζόν του. Και μαζί με αυτή και μια γενναία αύξηση στις αποδοχές του. Με το νέο τριετές συμβόλαιο οι απολαβές του θα ξεπεράσουν το 1εκ ευρώ. Ετησίως θα πάρει τα διπλάσια και λίγο παραπάνω από τα χρήματα που πήρε όταν υπέγραψε το πρώτου του συμβόλαιο το 2018.

Μαζί με την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του, κερδίζει και την οικονομική του αναβάθμιση. Και τον σχεδόν ισότιμο ρόλο του στα αποδυτήρια δίπλα σε άλλες παλιοσειρές όπως ο Μπράμπετς και ο… κολλητός του ο Βέλεθ.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Άρης παίρνει ένα ρίσκο. Και με την τριετία και με τα χρήματα. Όμως από την άλλη, ποντάρει, εκτός από τις ικανότητες του και στον χαρακτήρα του. Τον επαγγελματισμό του στα έξι χρόνια που βρίσκεται στην πόλη και δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή. Και φυσικά στη θέση που κατέχει πλέον στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Την γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του Άρη και των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Κουέστα δεν φοβήθηκε ποτέ τις ευθύνες. Ανέλαβε τις δικές του (ποιος μπορεί να ξεχάσει το γκολ του Μπουχαλάκη) και δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της νέας προσπάθειας.