Αρης: Ο Μάντζιος έχει τον τρόπο του με ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου
i

Μάντζιος©intime

Αρης: Ο Μάντζιος έχει τον τρόπο του με ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου

Αλέξης Σαββόπουλος 09:08 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 29.09.2024

Τι κάνει ο προπονητής του Άρη όταν βρίσκει απέναντί του τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου… αλλά και ως ποδοσφαιριστής με τα κιτρινόμαυρα. Το μίνι αήττητο σερί που διέκοψε η ήττα στις 19 Μάϊου.

Ο Άκης Μάντζιος, όταν φοράει τα κιτρινόμαυρα, τόσο ως προπονητής του Άρη όσο και ως ποδοσφαιριστής έχει βρει τον τρόπο να φεύγει συνήθως νικητής ή να μην χάνει. Έχει φυσικά και ήττες αλλά είναι σαφώς λιγότερες. Ο Άκης Μάντζιος θα αντιμετωπίσει για 24η φορά τον ΠΑΟΚ στην προπονητική του καριέρα. Έως τώρα ο 54χρονος Έλληνας τεχνικός μετράει πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και 11 ήττες. Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι η καλή προϊστορία του Άκη Μάντζιου κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» τόσο στα τελευταία έξι παιχνίδια που τον έχει αντιμετωπίσει, αλλά και γενικά στις δυο θητείες του στον πάγκο του Άρη. Σε αυτόν τον αριθμό αγώνων, ο τεχνικός του Άρη μετράει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, και δυο ήττες με τελευταία και πιο οδυνηρή ασφαλώς αυτή στις 19 Μαΐου που χάρισε στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα και διέκοψε ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων. Συνολικά πάντως σε εννιά παιχνίδια που έχει βρει απέναντί του τον ΠΑΟΚ, σε πρωτάθλημα και playoffsμ, όντας προπονητής του Άρη, μετράει τέσσερις νίκες, δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Κόντρα στον Λουτσέσκου

Το πάνω χέρι έχει ο Έλληνας τεχνικός και κόντρα στον Ρουμάνο τεχνικό, συνολικά στην καριέρα του. Συνολικά, 12 φορές έχει αναμετρηθεί ο Άκης Μάντζιος με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Η πρώτη τους «κόντρα» ήταν το 2015, όταν ο σημερινός προπονητής του Άρη ήταν στον πάγκο του Λεβαδειακού και ο Ρουμάνος σε αυτόν της Ξάνθης. Αυτή η αναμέτρηση έβγαλε και τον πρώτο νικητή, μεταξύ των δύο, καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε 1-0. Ακολούθησαν ακόμη δέκα αναμετρήσεις μεταξύ των δύο προπονητών, με τον Άκη Μάντζιο να μετράει σήμερα τις περισσότερες νίκες αντί του Λουτσέσκου. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός έχει συνολικά πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες από τον Ρουμάνο προπονητή του «Δικέφαλου του Βορρά».

…και ως ποδοσφαιριστής του Άρη

Το σερί αυτό διευρύνεται αν σε αυτό προσθέσουμε και τα τρία ντέρμπι στα οποία αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής κόντρα στον ΠΑΟΚ και… παρέμεινε αήττητος. Μάλιστα ήταν παρών και βασικός στο ιστορικό διπλό με 1-4 στην Τούμπα τον Αύγουστο του 1998, στη μαγική βραδιά του Άγγελου Χαριστέα. Νικητής ήταν και στο ματς του δεύτερου γύρου στο Χαριλάου με 2-0 ενώ δεν έχασε ούτε στο τελευταίο τοπικό που αγωνίστηκε, το 0-0, τον Νοέμβριο του 1999.

Μόντσου: Ένα διαμάντι της Masia που έρχεται να φωτίσει τα ποδοσφαιρικά μας βράδια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:31 - 30.07.2024

Μόντσου: Ένα διαμάντι της Masia που έρχεται να φωτίσει τα ποδοσφαιρικά μας βράδια

Με προίκα τις ποδοσφαιρικές αρχές που διδάσκονται όσοι φοιτούν στη φημισμένη ακαδημία της Μπαρτσελόνα, και μια σεζόν που έκανε πράγματα και θάματα με τη Βαγιαδολίδ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη θα λάμπει στο Κλεάνθης Βικελιδης,