Αρης: Ο Μάνου Γκαρθία έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι η φετινή χρονιά για αυτόν
i

Μάνου Γκαρθία©intime

Αρης: Ο Μάνου Γκαρθία έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι η φετινή χρονιά για αυτόν

Αλέξης Σαββόπουλος 18:36 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 04.09.2024

Ο νέος ρόλος του 26χρονου Ισπανού μέσου μετά την έλευση των Μόντσου και Σιφουέντες, οι αυξημένες απαιτήσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και το στοίχημα που βάζει με τον εαυτό του.

Ο Αρης στο κομμάτι της ατομικής ποιότητας ενισχύθηκε αρκετά φέτος, φιλοδοξώντας αυτό το upgrade να τον οδηγήσει σε υψηλότερες, από την περσινή σεζόν, αγωνιστικές πτήσεις. Ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, η άφιξη των Μόντσου και Σιφουέντες φαίνεται να ανεβάζει το επίπεδο της μεσαίας γραμμής, στην οποία υπάρχουν φυσικά, η επιτομή της εμπειρίας και σοβαρότητας που ακούει στο όνομα Βλάντιμιρ Νταρίντα και ο Μάνου Γκαρθία.

Για τον τελευταίο, η φετινή χρονιά, δεν έχει καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες και μοιάζει να το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, τουλάχιστον με την εικόνα του στα τρία πρώτα ματς της σεζόν. Είναι η χρονιά των αποδείξεων, της μεγάλης επιστροφής, της υπενθύμισης σε όλους, ότι παραμένει ένας χαρισματικός μέσος που εκτός από απαράμιλλη τεχνική, έχει το αγωνιστικό εκτόπισμα να κάνει και τη διαφορά. Έχοντας πλέον επιστρέψει για τα καλά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός, σχεδόν τον ένα από τα δυο πρώτα χρόνια του συμβολαίου του με τον Άρη και με κανονική προετοιμασία στα πόδια του, βλέπει την φετινή χρονιά ως ένα προσωπικό στοίχημα.

Άρης: Από τον Κόκε… στον Μόντσου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:32 - 03.08.2024

Άρης: Από τον Κόκε… στον Μόντσου

Γιατί ο Ισπανός κεντρικός χαφ θα γίνει ο σύγχρονος Μίδας του Άρη αλλά και η ακριβότερη μεταγραφής της ιστορίας του club, ξεπερνώντας τον εμβληματικό Σέρχιο Κόκε αλλά και τον επίσης συμπατριώτης του Μάνου Γκαρθία.

Ίσως να τον έχουν πεισμώσει και τα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει στην Σπόρτινγκ Χιχόν ή παρουσίαζαν τον Άρη να έχει και αυτόν, όπως και τον συμπατριώτη του, Μορόν στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Άλλωστε ο Μάνου Γκαρθία, εξακολουθεί να έχει, παρά την άφιξη των Μόντσου και Σιφουέντες το τρίτο μεγαλύτερο συμβόλαιο του ρόστερ και να αποτελεί την 2η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Και φυσικά να αποτελεί ένα σημαντικό αγωνιστικό όπλο στα χέρια του προπονητή.

Αυτό που φαίνεται στα τρία πρώτα ματς της σεζόν είναι ξεκάθαρα και μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν καλύτερα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, με μια διαφοροποίηση του ρόλου του στην ενδεκάδα, κάτι το οποίο αποτελεί προφανώς εντολή της τεχνικής ηγεσίας. Τον βλέπουμε δηλαδή σε ένα πιο προωθημένο ρόλο. Με οδηγία να παίζει πιο κοντά στον Μορόν, να γεμίζει τα μεσοδιαστήματα και φυσικά να απειλεί περισσότερο… πατώντας περιοχή. Η παρουσία των Μόντσου και Σιφουέντες, αφαιρεί την ανάγκη να χαμηλώνει ανάμεσα στους στόπερ, όπως κατά κόρον έκανε πέρσι για να φτιάξει παιχνίδι. Είναι κάτι που δεν θέλει ο Μάντζιος και οι συνεργάτες του από τον 26χρονο χαφ. Και η αλήθεια είναι ότι στα τρία πρώτα ματς της σεζόν, το προσπαθεί.

Και ως ένα βαθμό το καταφέρνει, απειλώντας περισσότερο, όπως έκανε και με τον Αστέρα. Πρέπει όμως λόγω θέσης, να γίνει και πιο ουσιαστικός, προσφέροντας και στο σκοράρισμα που δεν ήταν ποτέ το φόρτε του. Ο ανταγωνισμός είναι βέβαιο ότι τον έχει κινητροδοτήσει, όπως είναι προφανές ότι έχει καταλάβει, αφενός τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει η ομάδα από αυτόν και αφετέρου την κρισιμότητα της φετινής σεζόν για τον ίδιο, έχοντας αφήσει πια πίσω του, την μαύρη περίοδο του σοβαρού τραυματισμού του…