Ο Μορόν αδίκησε τον εαυτό του στο Φάληρο - Η υπόσχεση του για τον Παναθηναϊκό

Τσέριν - Μορόν

i

Τσέριν - Μορόν/©Intime

Ο Μορόν αδίκησε τον εαυτό του στο Φάληρο - Η υπόσχεση του για τον Παναθηναϊκό

Ο Ισπανός εκνευρίστηκε γρήγορα στο Καραϊσκάκη, βγήκε εκτός παιχνιδιού και η απόδοσή επηρέασε ολόκληρη την ομάδα. Η αυτοκριτική στη χθεσινή προπόνηση και η υπόσχεση για Παναθηναϊκό.

Την ποιότητά του ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Ούτε φυσικά και την εκτελεστική του δεινότητα. Αυτή την πιστοποιούν τα 15 γκολ στη σεζόν με τη φανέλα του Άρη, μερικά μάλιστα σπάνιας ποδοσφαιρικής ευφυίας. Ο Λόρεν Μορόν είναι από τους παίκτες -βαρόμετρα του φετινού Άρη και η δική του εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να επηρεάσει και την υπόλοιπη ομάδα, θετικά ή αρνητικά.

Στο Καραϊσκάκη για παράδειγμα ήταν μια από τις κακές βραδιές του Ισπανού, στη συνολικά κακή εμφάνιση από την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών. Και δεν ήταν τόσο η εμφάνισή του. Όλοι δικαιούνται άλλωστε μια κακή μέρα στη δουλειά. Ήταν η εν γένει παρουσία του. Η συμπεριφορά του στο διάστημα που ήταν στο χορτάρι.

Κατά κύριο λόγο η τάση του να διαμαρτύρεται σε κάθε φάση στην οποία ήταν εμπλεκόμενος. Κυρίως στον διαιτητή για κάποια σφυρίγματα τα οποία θεωρούσε ότι έπρεπε να πάρει και ίσως να είχε και δίκιο. Το μόνο που πέτυχε, ήταν να εκνευριστεί, να χαλάσει την ψυχολογία του και φυσικά να μεταφέρει αυτό τον εκνευρισμό και στους υπόλοιπους της ενδεκάδας.

Ο Μορόν, ήταν φανερό ότι δεν μπήκε στον αγώνα με την αυτοσυγκέντρωση που απαιτούν τέτοια ματς. Στις 2-3 πρώτες μονομαχίες με τον Ρέτσο και τον έτερο στόπερ, τον Κάρμο, έχασε την ηρεμία του και αντί να κάνει αυτό που του είχε ζητήσει ο προπονητής του (δηλαδή να υποδέχεται την μπάλα, να την μοιράζει και να κάνει κίνηση στο χώρο) το μόνο που κατάφερε ήταν να… τσαλακώσει το ίματζ του και να αποσυντονίσει όλη την ομάδα.

Made by… Μάντζιος

Made by… Μάντζιος

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για μια ακόμη μέρα στη δουλειά στην Τούμπα για τον Αρη, ένα ακόμη τακτικό ματ του Μάντζιου στον Λουτσέσκου και τον Μορόν.

Ο Μορόν οφείλει να μην επηρεάζεται από ένα φάουλ ή ένα σφύριγμα που δεν πήρε ή αν δεν του βγαίνει μια προσπάθεια (ίσως οφείλεται και στο άγχος της πρωτιάς στον πίνακα των σκόρερ), γιατί, όπως φάνηκε στο Καραϊσκάκη, αυτό έχει αντίκτυπο και στην ομάδα.

Το θετικό είναι ότι ο Ισπανός και μετά το ματς αλλά και χθες, κατάλαβε ότι η εμφάνισή του ήταν μια κακή παρένθεση, έκανε την αυτοκριτική του και υποσχέθηκε να… επανέλθει σε… κανονική λειτουργία, από το αμέσως επόμενο παιχνίδι.