Ο πολυτεχνίτης και όχι... ερημοσπίτης Μοντόγια
i

Μοντόγια@arisfc

Ο πολυτεχνίτης και όχι... ερημοσπίτης Μοντόγια

Αλέξης Σαββόπουλος 08:39 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 26.07.2024

Ο Ισπανός έβγαλε μάτια παιζοντας και οκτάρι στο φιλικό με την Άλκμααρ, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα εργαλείο πολυτελείας στα χέρια του Μάντζιου.

Ο Άρης εξέπεμψε τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών, μια ενθαρρυντική εικόνα στο παρθενικό φιλικό του κόντρα στην Αλκμααρ. Μιας και νέα πρόσωπα που πάντα τραβούν τα βλέμματα δεν υπάρχουν ακόμη, το ενδιαφέρον εστιάζεται στους παλιούς. Κυρίως σε αυτούς που συνεχίζουν απο την περσινή σεζόν και θα αποτελέσουν κομμάτια του βασικού κορμού της νέας ομάδας.

Αυτός που εντυπωσίασε και ξεχώρισε ήταν ο Μάρτιν Μοντόγια. Σε ένα ακόμη ρόλο που του ανέθεσε ο Μάντζιος λόγω ένδειας στον άξονα και απουσίας του Νταρίντα, ανταπεξήρθε με αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα, κερδίζοντας με ευκολία τον τίτλο του MVP. Παίζοντας δίπλα στον Ζουλ, ο Ισπανός έκοβε και έραβε, τρέχοντας αδιάκοπα. Από δικό του κλέψιμο και ασιστ ο Σαμόρα πέτυχε το γκολ, ενώ παραλίγο να σκοράρει και ο ίδιος.

Εβγαλε εντάσεις που δείχνουν ότι έχει δουλέψει καλά στην προετοιμασία, αλλά κυρίως απέδειξε ότι είναι ένας εργάτης πολυτελείας, ευπροσάρμοστος και βολικός. Πέρσι έβγαλε τη μισή και πλέον σεζόν καλύπτοντας το κενό στο αριστερό άκρο με αξιοπρέπεια. Φέτος στο πρώτο φιλικό, χρησιμοποιήθηκε σε μια θέση που έχει αγωνιστεί ελάχιστα και έμοιαζε σαν να την παίζει χρόνια.

Ο 33χρονος Ισπανός βέβαια δεν είναι τυχαίος. Εχει παίξει σε Μπαρτσελόνα, Ιντερ και Μπέτις μεταξύ άλλων. Εχει εμπειρία, παραστάσεις και φυσικά προσόντα που τον βοηθούν να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των ειδικών αποστολών που του αναθέτει ο προπονητής. Στο πρόσωπό του ο Μάντζιος βλέπει ένα πολυεργαλείο που μπορεί να καλύψει αρκετές θέσεις.

Το σίγουρο είναι ότι με την άφιξη και του συμπατριώτη του Ούγκο Μάγιο, ο Αρης αποκτά δυο πολύ ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες για το δεξί άκρο που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, ενώ ο ερχομός του Μάγιο, προσφέρει την επιλογή στον έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιεί τον Μοντόγια, εκεί που υπάρχει ανάγκη, ειδικά τώραπου το ρόστερ έχει ακόμη πολύ δρόμο.