Αρης: Οι δυνάμεις του άξονα και ο ρόλος του Μορόν

Μορόν

i

© Intime

Αρης: Οι δυνάμεις του άξονα και ο ρόλος του Μορόν

Πως Μόντσου και Σιφουέντες αλλάζουν το παιχνίδι του Άρη και γιατί είναι σημαντικό να μπει στην… εξίσωση και ο Ισπανός επιθετικός.

Αν και το δείγμα γραφής είναι ακόμη πολύ μικρό και η διάρκεια είναι αυτή που θα επιβεβαιώσει ή όχι την καλή αρχική εικόνα, φαίνεται ότι μετά από καιρό ο Άρης κατάφερε να κάνει δυο καλές επιλογές στη μεσαία γραμμή.

Μόντσου και Σιφουέντες που έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στις Σέρρες, λειτούργησαν καλά για πρώτο παιχνίδι, προσφέροντας στην ομάδα του Άκη Μάντζιου ασφάλεια σε καταστάσεις κατοχής μπάλας, καλή κυκλοφορία, σωστή προώθηση του παιχνιδιού και αξιοπρόσεκτη ανασταλτική λειτουργία, αν και κανείς από τους δυο δεν είναι αμιγώς αμυντικός μέσος. Αν σε αυτούς τους δυο προσθέσουμε και τον σταθερά καλό στα δυο πρώτα ματς της σεζόν Μάνου Γκαρθία, τότε έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ποιοτική τριάδα στον άξονα, που όταν αποκτήσει χημεία, μπορεί να ανεβάσει επίπεδο, όλο το παιχνίδι του Άρη.

Άρης: Τι πήρε, τι έδωσε, ποιοι έφυγαν και τι μένει ακόμη 
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:00 - 18.08.2024

Άρης: Τι πήρε, τι έδωσε, ποιοι έφυγαν και τι μένει ακόμη 

Τι έχει γράψει το… μεταγραφικό κοντέρ του Άρη λίγες ώρες πριν… πέσει στη μάχη του νέου πρωταθλήματος. Πόσοι και ποιοι αποκτήθηκαν και με τι προοπτικές αλλά και οι τελευταίες εκκρεμότητες και ο ρυθμιστής Μορόν. Εκτοξεύτηκε στα 34εκ η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ.

Μην ξεχνάμε φυσικά και τον Βλάντιμιρ Νταρίντα που μπορεί στα 34 να μην χρειάζεται πλέον να… φτάσει στα όριά του, παίζοντας συνεχή 90λεπτα, αλλά να έρχεται επικουρικά όπως στις Σέρρες ή και συνδυαστικά με τους άλλους χαφ, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις αγωνιστικές ανάγκες και τον Ζουλ που από το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης τίθεται ξανά στη διάθεση του Μάντζιου.

Επόμενος στόχος του Έλληνα τεχνικού και των συνεργατών του είναι να… συνδεθεί με τη νέα τάξη πραγμάτων στη μεσαία γραμμή και όχι μόνο, ο Λόρεν Μορόν. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, πέρασε ένα διάστημα αβεβαιότητας που φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος του.

Για τη συνολική λειτουργία της ομάδας, η πλήρης ενσωμάτωση του Ισπανού φορ στο πλάνο είναι κομβικής σημασίας, αφού ο καλός Μορόν μπορεί και να αναδειχθεί αλλά και να αναδείξει το παιχνίδι των χαφ και των δυο πλάγιων, συμμετέχοντας πιο ενεργά στο συνδυαστικό παιχνίδι που θέλει ο προπονητής του Άρη.

Στο… χτίσιμο των επιθέσεων θα βοηθήσει προσεχώς και ο Φαμπιάνο που εξαιτίας της αργοπορημένης ένταξής του, χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη ώστε να μπει στο πλάνο. Πιθανότατα αυτό θα συμβεί μετά την πρώτη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.