Αρης: Οι δυο ημερομηνίες που έχει ήδη «κυκλώσει» ο Μάντζιος
i

Μάντζιος©intime

Αρης: Οι δυο ημερομηνίες που έχει ήδη «κυκλώσει» ο Μάντζιος

Αλέξης Σαββόπουλος 09:10 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 22.08.2024

Πότε ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη σε ένα μεγάλο ποσοστό και παράλληλα ο ίδιος να παρουσιάσει τον… κανονικό Άρη της φετινής σεζόν.

Θεωρητικά, από ένα και μόνο δείγμα γραφής, αυτό της 1ης αγωνιστικής, είναι παρακινδυνευμένο να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των ομάδων και το που μπορούν να φτάσουν μέσα στη σεζόν.

Ειδικά όταν για τις περισσότερες, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθούν οι προσθήκες στα ρόστερ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον Άρη, του οποίου η πρεμιέρα στο Περιστέρι είχε και θετικά και αρνητικά. Εμφανίστηκε αναβαθμισμένος σε κάποιες θέσεις, συγκριτικά με πέρσι, έχει κάποια κενά που πρέπει να καλυφθούν αλλά το σημαντικότερο είναι η συνοχή και η ομοιογένεια που λείπει από το γκρουπ. Το επισήμανε και ο Άκης Μάντζιος μετά το ματς της πρεμιέρας και προφανώς δεν το είπε τυχαία.

Μάρτιν Φρίντεκ και Χοσέ Σιφουέντες έπαιξαν, ο πρώτος μάλιστα βασικός, με μόλις δυο κανονικές προπονήσεις στα πόδια τους και δίχως ακόμη να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Ο Τσέχος, είχε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με τη Λουκέρνη από τις 18 Μάϊου, με συνέπεια, κάποια στιγμή να ζητήσει αλλαγή. Στις 12 Μαΐου ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο πήρε λεπτά συμμετοχής και ο Σιφουέντες με τη διαφορά ότι αυτός, συμμετείχε μέχρι πρότινος κανονικά στις υποχρεώσεις της Κρουζέιρο, χωρίς όμως να αγωνίζεται το τελευταίο δίμηνο. Στις 27 Ιουνίου ήταν το τελευταίο 90λεπτο του Μάγιο, αφού λίγο αργότερα έμεινε ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλε. Αρχές Ιουνίου ήταν η τελευταία συμμετοχή και του Μόντσου με τη Βαγιαδολίδ και ούτε αυτός έχει κάνει κανονική προετοιμασία, αλλά έχει το ελαφρυντικό ότι προέρχεται από μια «γεμάτη» σεζόν με 42 ματς, άρα δεν του λείπει ρυθμός. Στα τέλη Μάϊου ήταν η τελευταία παρουσία του Σίστο σε μια μέτρια γενικά χρονιά με την Αλάνιασπορ, και παρότι αυτός, ενσωματώθηκε πιο νωρίς από όλους τους «νέους», ο τραυματισμός στη γάμπα τον έχει πάει πίσω. Χωρίς προετοιμασία είναι φυσικά και ο Φαμπιάνο που έκανε μόνο ατομικές προπονήσεις ενώ σημαντική ήταν και η απώλεια του Νταρίντα που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού και τώρα επιστρέφει σιγά-σιγά και θα χρειαστεί χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Σίστο: Η κλασσική ιστορία ενός wonderkid που ψάχνει να βρει ξανά τον εαυτό του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:10 - 23.07.2024

Σίστο: Η κλασσική ιστορία ενός wonderkid που ψάχνει να βρει ξανά τον εαυτό του

To απίστευτo lifestory του 29χρονου Δανού εξτρέμ που έφερε στα μέρη μας ο Αρης. Η εποχή που όλη η Ευρώπη ήταν στρωμένη στα πόδια του, το γκολ ορόσημο κόντρα στη Γιουνάιτεντ και η vegan διατροφή που λίγο έλλειψε να του κοστίσει την καριέρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και δίχως να γνωρίζουμε πόσοι θα έρθουν ακόμη, πότε θα γίνει αυτό και σε τι κατάσταση θα είναι (ο Χουάνκαρ για παράδειγμα που είναι κοντά έχει να αγωνιστεί από τον τελικό κυπέλλου και έκτοτε είναι δίχως ομάδα), ο Μάντζιος έχει κυκλώσει δυο ημερομηνίες. Για την ακρίβεια τις δυο πρώτες διακοπές του πρωταθλήματος για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Η πρώτη είναι στα κοντά, μετά την 3η αγωνιστική στις αρχές Σεπτέμβρη και η δεύτερη, τον Οκτώβριο, μετά την διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής. Τότε θεωρεί ότι θα του δοθεί ο χρόνος, έχοντας πλέον όλο το υλικό στη διάθεσή του, να δουλέψει με το γκρουπ, δίχως ενδιάμεσες αγωνιστικές παρεμβολές και να το φέρει στα μέτρα του. Να φτάσουν οι περισσότεροι πάνω-κάτω στο ίδιο ή παρεμφερές επίπεδο ετοιμότητας, να αποκτήσουν την απαραίτητη ομοιογένεια και ο ίδιος, να δουλέψει πάνω στο αγωνιστικό πλάνο που έχει στο μυαλό του, αφού τότε θα γνωρίζει το σύνολο των πραγματικών δυνατοτήτων το ρόστερ (που και τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας).

Ως τότε βέβαια υπάρχουν ακόμη έξι παιχνίδια και ο Αρης έχασε ήδη δυο βαθμούς που θα μπορούσε να είχε πάρει στο Περιστέρι και το σημαντικό για το γκρουπ και τη δουλειά που θα γίνει είναι να πάει σε αυτές τις διακοπές με όσο το δυνατόν μικρότερη πίεση από τα αποτελέσματα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!