Αρης: Οι εκκρεμότητες και τα πρέπει της επόμενης σεζόν

Ο Θόδωρος Καρυπίδης μετά το Άρης - Ολυμπιακός

i

© Intime

Αρης: Οι εκκρεμότητες και τα πρέπει της επόμενης σεζόν

Αλέξης Σαββόπουλος 08:30 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Ο μπούσουλας των κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν μετά τον χαμένο τελικό και θα σηματοδοτήσουν τις αλλαγές που χρειάζεται ο Άρης της επόμενης σεζόν.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο για τον Άρη που αφού καθαρίσει το μυαλό του από όσα συνέβησαν στον τελικό, θα πρέπει άμεσα να αρχίσει να δρομολογεί την επόμενη μέρα. Σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην επαναληφθούν τα σφάλματα του περασμένου καλοκαιριού και να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα την επόμενη σεζόν που ο Αρης θα λάβει μέρος μόνο στις δυο εγχώριες διοργανώσεις. Το Sportal βάζει τα πράγματα σε μια σειρά και ιεραρχεί τις προτεραιότητες.

Προπονητής: Το συμβόλαιο του Άκη Μάντζιου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο αφού όταν ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε υπογράψει ως το τέλος της σεζόν. Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν, είθισται να ξεκινάει πάντα από τον προπονητή. Αυτή είναι και η σωστή σειρά. Ο Καρυπίδης, σε ανύποπτη στιγμή και πριν από τον τελικό, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν με τον Έλληνα τεχνικό. Αυτό που μένει είναι να επιβεβαιωθεί η πρόθεση αυτή στο ραντεβού της Πέμπτης (30/5) ανάμεσα στις δυο πλευρές, στο οποίο θα τεθούν επί τάπητος πολλά θέματα που αφορούν την οργάνωση και την καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ανανεώσεις: Από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν τον Ιούνιο, δυο είναι στην ουσία αυτά που… καίνε τον Άρη. Αυτά των Χούλιαν Κουέστα και Φαμπιάνο Λέισμαν. Δυο πολύ σημαντικών παικτών του βασικού κορμού, των οποίων την παραμονή επιθυμεί τόσο ο προπονητής όσο και ο Καρυπίδης. Με τους δυο παίκτες έχουν γίνει κάποιες προφορικές συζητήσεις, από τις οποίες γνωρίζουν αμφότερες οι πλευρές, τα οικονομικά δεδομένα, και ήδη με τον Κουέστα υπάρχει προφορική συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια. Μένει να φανεί τι θα συμβεί και με τον Βραζιλιάνο ώστε να γνωρίζει το club αν θα πρέπει να βγει στην αγορά για να τον αντικαταστήσει.

Αρης: Εισαγγελική έρευνα για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:39 - 27.05.2024

Αρης: Εισαγγελική έρευνα για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ

Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη φωτιά στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης τα ξημερώματα της Κυριακής (26/5).

Πιθανές πωλήσεις: Με την οικονομική ζημιά που υφίσταται ο Άρης από την μη εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου (μίνιμουμ 1εκ ευρώ) και την απογοήτευση από την απώλεια του τροπαίου που σίγουρα θα έχει επίπτωση στην πώληση των διαρκείας, είναι πολύ πιθανό το club, να αναζητήσει να την καλύψει με κάποια παραχώρηση ποδοσφαιριστή. Το όνομα του Λόρεν Μορόν με τα 21 γκολ φέτος και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της λίγκας βρίσκεται σε περίοπτη θέση και είναι σχεδόν βέβαια ότι θα… σκάσουν προτάσεις. Στην λίστα λογικά θα βρεθούν κι άλλα ονόματα όπως του Οντουμπάτζο. Το επόμενο διάστημα θα φανεί η τάση της αγοράς για παίκτες του Άρη αλλά και οι προθέσεις της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Αποδεσμεύσεις: Ο Άρης πλήρωσε και φέτος αρκετές αποτυχημένες επιλογές του περασμένου καλοκαιριού με παίκτες που ήρθαν για να αποτελέσουν λύσεις πρώτης γραμμής, αλλά κατέληξαν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Ματαρίτα και Κάρλσον οι δυο πιο χαρακτηριστικές. Με τον πρώτο το ζήτημα θα λυθεί δικαστικά. Με τον Σουηδό έγινε προσπάθεια και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Στη λίστα είναι πιθανό να προστεθούν κι άλλοι που δεσμεύονται με συμβόλαιο όπως ο Τζούρασεκ, ο Φεράρι, ο Πάρντο

Οργανωτικά: Η αποτυχία εξασφάλισης συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 6η διαδοχική σεζόν, αφήνει τον Άρη χωρίς παιχνίδι μέσα στο κατακαλόκαιρο και δημιουργεί νέα δεδομένα. Προσφέρει τον χρόνο για να σχεδιαστεί με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς πίεση η επόμενη σεζόν. Με οδηγό το αποτυχημένο περσινό πείραμα το οποίο… κουβαλούσε όλη τη χρονιά η ομάδα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι να σχεδιαστεί και να γίνει μια σωστή προετοιμασία και να κλείσουν προπονητικό κέντρο και φιλικά.

Ο Άρης ετοιμάζεται χωρίς Χάρελ-Ντε Σόουζα για τον Παναθηναϊκό AKTOR
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:23 - 27.05.2024

Ο Άρης ετοιμάζεται χωρίς Χάρελ-Ντε Σόουζα για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Ο Ρόνι Χάρελ έχει οστικό οίδημα και ο Σίλβιο Ντε Σόουζα ενοχλήσεις στη γάμπα γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη τη συμμετοχή τους στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής (31/5, 20:00) με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ