Οι ωφελημένοι της διακοπής
i

Άρης©intime

Οι ωφελημένοι της διακοπής

Αλέξης Σαββόπουλος 08:57 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 10.09.2024

Για ποιους οκτώ ποδοσφαιριστές του Άρη είναι ευεργετικό το πρώτο διάλλειμα για τις εθνικές ομάδες και για ποιους λόγους για τον καθένα ξεχωριστά.

Για μια σχετικά καινούργια ομάδα όπως είναι ο Άρης, κάθε διακοπή του πρωταθλήματος, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι βάλσαμο. Ο λόγος προφανής, αφού η πλειοψηφία των παικτών που ήρθαν ή ανανέωσαν, εντάχθηκαν με καθυστέρηση στην προετοιμασία και σε διαφορετικές περιόδους ο καθένας. Επομένως όσες περισσότερες μέρες δουλειάς στο νέο τους περιβάλλον, δίχως αγωνιστικούς περισπασμούς, είναι χρήσιμες ως προς την προσαρμογή τους. Το Sportal, βρήκε οκτώ ποδοσφαιριστές που θα βγουν κερδισμένοι από τη διακοπή και εξηγεί και γιατί…

Φαμπιάνο: Ένα από τα σήριαλ του φετινού καλοκαιριού είχε τελικά happy end με τον Βραζιλιάνο να παραμένει στον Άρη. Μοναδικό μειονέκτημα, ότι οι υπογραφές της ανανέωσης… έπεσαν στις 14 Αυγούστου, τρία μόλις 24ωρα πριν από την πρεμιέρα για το νέο πρωτάθλημα. Χωρίς προετοιμασία, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, έχασε τα δυο πρώτα ματς, κλήθηκε να αγωνιστεί με τον Αστέρα λόγω της απουσίας του Βέλεθ και με άλλες δυο επιπλέον εβδομάδες προπονήσεων, θα είναι πιο έτοιμος για τα τέσσερα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Νταρίντα: Για το μηχανάκι του Άρη στη μεσαία γραμμή, η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Αν και ήταν παρών, από την 1η μέρα της προετοιμασίας, ένας τραυματισμός τον έθεσε νοκ άουτ για αρκετές εβδομάδες με συνέπεια να χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία σε Πτολεμαΐδα και Ολλανδία και επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος στην οποία δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί λόγω τιμωρίας. Έκανε δυο ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή με Πανσερραϊκό και Αστέρα, αλλά μετά τη διακοπή θα είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει περισσότερο χώρο στο ροτέισον της φετινής αναβαθμισμένης μεσαίας γραμμής.

Σιφουέντες: Υπέγραψε μια μέρα νωρίτερα από τον Φαμπιάνο (13/8) κι έπεσε κατευθείαν στα βαθιά. Πέρασε ως αλλαγή και εντυπωσίασε στα 21΄ λεπτά του ντεμπούτου του στο Περιστέρι, με συνέπεια να αγωνιστεί δυο 90λεπτα στα επόμενα παιχνίδια. Ο παίκτης από το Εκουαδόρ, είχε μια βάση από την Κρουζέιρο και στον Άρη θεωρούν ότι με… σύμμαχο τις 15 μέρες της διακοπής, θα είναι σημείο αναφοράς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, εκεί δηλαδή που φαίνεται να υπάρχει μια υπεροπλία.

Φρίντεκ: Ακόμη ένας νεοφερμένος που υπέγραψε την εβδομάδα έναρξης του πρωταθλήματος και μάλιστα χρειάστηκε να σηκώσει αμέσως μανίκια, εξαιτίας της λειψανδρίας στο αριστερό άκρο. Έπαιξε βασικός και στα τρία πρώτα ματς, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία και με τελευταίο ματς στις 18 Μαΐου με τη Λουκέρνη. Ανταπεξήλθε όμως και μετά τη διακοπή και τη διαχείριση που έγινε με τον Τσέχο, θα είναι πιο έτοιμος από όλες τις απόψεις.

Μάγιο: Ο πολύπειρος Ισπανός εντάχθηκε στο ρόστερ, αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία. Αν και δεν πήρε μέρος στο μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, ήταν ενεργός με την Ιντερνασιονάλ, ως περίπου τις 10 Ιουλίου, για αυτό και αγωνίστηκε και στα τρία πρώτα ματς της σεζόν. Στη διακοπή, με δεδομένο ότι αντιμετώπιζε (και τον ταλαιπωρεί ακόμη) και ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού πριν τον αγώνα με τον Αστέρα, πήρε τον χρόνο που χρειαζόταν, ώστε να είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, όταν θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Σίστο: Από τις προσθήκες του καλοκαιριού, ο Δανός είναι αυτός που φαίνεται να χρειάζεται περισσότερο την διακοπή. Αν και ήταν παρών από την Ολλανδία και μετά (έπαιξε και στο πρώτο φιλικό), η θλάση που υπέστη και τον άφησε εκτός για δύο εβδομάδες, τον πήγε αρκετά πίσω. Αγωνίστηκε βασικός κόντρα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης, αλλά απέχει ακόμη από τα στάνταρ που έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να πιάσει. Είναι βέβαιο ότι η διακοπή θα είναι ευεργετική στο επίπεδο των τρεξιμάτων που απαιτεί η θέση και κυρίως της συμμετοχής του στο σκοράρισμα.

Χουάνκαρ: Ο τελευταίος της λίστας των νέων αποκτημάτων. Ήρθε μόλις πριν από τρεις μέρες, έχοντας να αγωνιστεί από τον τελικό κυπέλλου στις 25 Μαΐου και φυσικά μη έχοντας κάνει προετοιμασία. Η προηγούμενη εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα θα τον βοηθήσει στην προσαρμογή του, όμως για να βρει αγωνιστικό ρυθμό θα χρειαστεί πιθανότατα και τη δεύτερη διακοπή σε ένα μήνα. Κάθε πλήρης εβδομάδα προπονήσεων που θα έχει στα πόδια του, είναι κέρδος για τον Ισπανό.

Μορόν: Ο Ισπανός μπορεί να μην συνιστά νέο πρόσωπο, αλλά το σήριαλ της μεταγραφής του, που κράτησε όλο σχεδόν το καλοκαίρι, δεν του επέτρεψε να είναι 100% αφοσιωμένος στην προετοιμασία, παρότι ήταν παρών από την αφετηρία της. Τις τελευταίες μέρες, που ξεκαθάρισε ότι θα μείνει, αρχίζει και πάλι να ανεβάζει στροφές και η διακοπή ήταν απολύτως χρήσιμη και για αυτόν και την απαραίτητη απόκτηση επικοινωνίας με τα νέα πρόσωπα, όντας το υπερόπλο του Άρη στην επίθεση.