Ο εκπληκτικός Άρης «γκρέμισε» από την κορυφή τον αναιμικό Ολυμπιακό

Ο Μορόν έκανε το 2-0.

i

©intime

Ο εκπληκτικός Άρης «γκρέμισε» από την κορυφή τον αναιμικό Ολυμπιακό

Γιώργος Σακελλαρίου 22:03 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 21.09.2024

Ο Άρης έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον προβλέψιμο, χωρίς φαντασία, Ολυμπιακό και με γκολ των Μανού Γκαρθία τον νίκησε 2-1 και τον έριξε από την κορυφή.

Ο Άρης έδειξε τα δόντια του στον Ολυμπιακό, του προκάλεσε πληγές και τον έριξε από την κορυφή.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιο στο πρώτο φετινό ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον κόσμο στο πλευρό της, προερχόταν από την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και ήθελε να δώσει απαντήσεις σ’ ένα μεγάλο ματς. Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του είχε τη λευκή ισοπαλία εντός έδρας με τον Παναιτωλικό.

Μία ισοπαλία με κακή εμφάνιση, που είχε και συνέχεια. Στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από το τέρμα του Μανού Γκαρθία και στη συνέχεια φανέρωσε όλες τις αδυναμίες της. Ήταν προβλέψιμη, χωρίς εμπνεύσεις από τους παίκτες, χωρίς συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο Μορόν στο 41’ έδωσε το δεύτερο χτύπημα στους φιλοξενούμενους με το 2-0 και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς.

Ο Άρης πήρε τη νίκη, ο Ολυμπιακός απλά μείωσε στο φινάλε, αλλά δεν απέφυγε την πρώτη ήττα φέτος.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Ο Άρης μπήκε φουριόζος στο ματς και στο 3’ έκανε το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Μάγιο έκανε την μπαλιά στον Ντιαντί, αυτός έφυγε στην πλάτη του Ορτέγκα, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ ψηλά στο γήπεδο, κρατήθηκε όρθιος κι από δεξιά γύρισε στο σημείο του πέναλτι. Εκεί ο Μανού Γκαρθία με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-0.

Πίεσαν οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς κι αιφνιδιάστηκε και στο πρώτο δεκάλεπτο προσπαθούσε περισσότερο να συνέλθει από την ψυχρολουσία. Στο 11’ απείλησε, αλλά το μακρινό σουτ του Ελ Κααμπί κόντραρε στα σώματα.

Μετά το 15’ οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία και στο 19’ άγγιξαν την ισοφάριση. Μπαλιά του Έσε, ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Κουέστα, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 20’ το σουτ του Βέλντε κατέληξε στον Κουέστα, αλλά προηγήθηκε φάουλ από τον Μόντσου στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Τσικίνιο εκτέλεσε πολύ καλά το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Σ’ εκείνο το σημείο πάλι ισορρόπησε ο Άρης. Στο 29’ σουτ του Ντιαντί έφυγε ψηλά άουτ και την ίδια κατάληξη είχε το νέο σουτ του Αφρικανού ένα λεπτό αργότερα.

Στο 31’ πλησίασαν στο γκολ οι γηπεδούχοι. Από λάθος του Ντόη, ο Μανού Γκαρθία γύρισε, ο Ορτέγκα έδιωξε και ο Μόντσου σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Αργεντινό αριστερό μπακ.

Στο 36’ πάλι με φάουλ ο Τσικίνιο απείλησε, ωστόσο, η μπάλα έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών.

Μορόν και 2-0!

Στο 41’ ο Άρης έκανε το 2-0! Σε γύρισμα του Μανού Γκαρθία, έπειτα από στατική φάση, ο Μορόν στο ύψος της μικρής περιοχής βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με προβολή νίκησε τον Τζολάκη για το 2-0. Η φάση ήταν οριακή με τους Πειραιώτες να φωνάζουν για οφσάιντ, αλλά το γκολ μέτρησε.

Ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας την ομάδα του να είναι με την πλάτη στον τοίχο, πέρασε τους Γουίλιαν, Ολιβέιρα στο 46’, στη θέση του άφαντου Ντάνι Γκαρθία και του φλύαρου Βέλντε.

Δοκάρι ο Μορόν!

Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις αλλαγές δεν μπορούσαν να παίξουν καλό συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ήταν επιπόλαιοι και προβλέψιμοι και σπατάλησαν ένα 20λεπτο χωρίς φάση! Ο Άρης, μάλιστα, ήταν αυτός που άγγιξε το 3-0. Ο Μανού Γκαρθία στο 65’ έβγαλε στον Μορόν και ο Ισπανός φορ από τα όρια της περιοχής έπιασε ένα φοβερό σκαφτό σουτ και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Ο Μεντιλίμπαρ έριξε στη μάχη και τον Γιάρεμτσουκ με τους Πειραιώτες να παίζουν 4-4-2. Στο 68’ σουτ του Ολιβέιρα κόντραρε σε κόρνερ και στο 70’ σουτ του Γιάρεμτσουκ εντός περιοχής βρήκε στον Βέλεθ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπράμπετς σταμάτησε το σουτ του Ελ Κααμπί. Στο 72’ φάουλ του Ολιβέιρα έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν κυρίως με φάουλ, αφού οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν εξαιρετικά τους χώρους.

Ο Άκης Μάντζιος πήγε το ματς εκεί που ήθελε και φρέσκαρε την ομάδα του με Νταρίντα, Σαβέριο, ενώ ο Μεντιλίμπαρ απέσυρε τον αρνητικό Μαρτίνς και τοποθέτησε τον Ροντινέι σε θέση εξτρέμ. Το παιχνίδι, ωστόσο, είχε σβήσει με τον Άρη να κρατάει άνετα το προβάδισμα.

Μείωση με Ελ Κααμπί

Ο νικητής είχε κριθεί και οι Πειραιώτες απλά μείωσαν στο 96' από κοντά με τον Ελ Κααμπί, έπειτα από ασίστ του Ροντινέι.

Ο MVP

Οι Ντιαντί, Σιφουέντες έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι για τον Άρη, αλλά κορυφαίοι είναι οι Μανού Γκαρθία και Λορέν Μορόν. Ο Μανού Γκαρθία, ωστόσο, παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου, αφού άνοιξε το σκορ και είχε την ασίστ στο 2-0 του Μορόν, ο οποίος σκόραρε για τρίτο σερί ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Το γρήγορο γκολ του Άρη, δεδομένα αποσυντόντισε τον Ολυμπιακό. Το 2-0 του Μορόν, όμως, πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ήταν το καθοριστικό σημείο. Ο Ολυμπιακός έδειξε στην πορεία ότι δεν είχε πιθανότητες ανατροπής.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Φριντέκ, Σιφουέντες (93' Ζουλ), Μόντσου, Ντιαντί (75’ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (75’ Νταρίντα), Σίστο, Μορόν (85' Ζαμόρα).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη (76’ Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Γκαρθία (46’ Ολιβέιρα), Έσε, Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Μάρτινς (76’ Κοστίνια), Ελ Κααμπί.