Αρης: Όχι πάλι… φύγε εσύ, έλα εσύ

Άκης Μάντζιος

i

@ Intime

Αρης: Όχι πάλι… φύγε εσύ, έλα εσύ

Αλέξης Σαββόπουλος 17:37 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 31.05.2024

Ποιο είναι το ζητούμενο της φετινής μεταγραφικής ενίσχυσης του Άρη και τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση με τον Μάντζιο γύρω από τον σχεδιασμό του ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Κεντρικό θέμα στη συνάντηση του Άκη Μάντζιου με τους ανθρώπους του Άρη, στην οποία επισημοποιήθηκε η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία ήταν και η φιλοσοφία με την οποία θα γίνει ο σχεδιασμός του ρόστερ της επόμενης περιόδου. Ανακατατάξεις θα υπάρξουν σίγουρα, αφού λήγουν κάποια συμβόλαια (Φαμπιάνο, Ρουπ, Ντουκουρέ, Χουτεσιώτης, Ανσαριφάρντ), ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο αποδεσμεύσεων με παίκτες που δεν βρίσκονται στο πλάνο του προπονητή (Κάρλσον, Πάρντο, Πάβισιτς πχ), όπως και πωλήσεων εφόσον έρθουν προτάσεις που κριθούν συμφέρουσες οικονομικά για το club.

Τρομερό: H ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία 36 άτομα από τον Άρη για τα συμβάντα στο Κύπελλο!

Τρομερό: H ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία 36 άτομα από τον Άρη για τα συμβάντα στο Κύπελλο!

Η ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία ολόκληρη την αποστολή του Άρη, αλλά και τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου, Θόδωρο Καρυπίδη, λόγω των όσων διαδραματίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που θα αποχωρήσουν, θα γίνουν και οι κινήσεις ενίσχυσης. Με μια πρώτη εκτίμηση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και πάλι θα απαιτηθεί ένας γενναίος αριθμός μεταγραφών που ενδέχεται να ξεπεράσει και τις δέκα. Το καλό, μέσα σε όλο αυτό είναι ότι φέτος, με την αποτυχία να εξασφαλιστεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, δεν θα υπάρχει πίεση για μεταγραφές άμεσα, όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια, αν και σε γενικές γραμμές και τις προηγούμενες σεζόν, το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταγραφών έγινε αφού είχε αποκλειστεί ο Άρης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Διοίκηση και τεχνικό τιμ έχουν μπροστά τους σε πρώτη φάση 35 μέρες περίπου ως την έναρξη της προετοιμασίας και αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι δεν θα γίνει καμία βιαστική κίνηση η μετεγγραφή υπό πίεση, αφού υπάρχουν τα περιθώρια του χρόνου.

Αυτή η απουσία πίεσης, προσφέρει τη δυνατότητα στο επόμενο δίμηνο να… σκαναριστεί η αγορά, ώστε να γίνουν αξιολογήσεις και προσεκτικές κινήσεις για την ενίσχυση, με στόχο να δημιουργηθεί μια ομάδα με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας και γενικώς να μπουν σωστές και γερές βάσεις ώστε να μην χρειάζεται ράβε ξήλωνε κάθε καλοκαίρι. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του φετινού σχεδιασμού, κάτι που προϋποθέτει άριστη γνώση της αγοράς, καλό σκάουτινγκ και καλό ποσοστό επιτυχίας στις προσθήκες που θα γίνουν..