Άρης: Πάει Πτολεμαΐδα χωρίς φρέσκο αίμα, στην Ολλανδία πρέπει να είναι πιο… γεμάτος
i

©intime

Άρης: Πάει Πτολεμαΐδα χωρίς φρέσκο αίμα, στην Ολλανδία πρέπει να είναι πιο… γεμάτος

Οι δυο εβδομάδες που μεσολαβούν ως την αναχώρηση για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας και ο αναγκαίος στόχος να έχουν γίνει ως τότε, οι προσθήκες που δεν έχουν υλοποιηθεί στο ρόστερ.

Με βήμα… σημειωτόν εξελίσσεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Άρη, και ενώ σήμερα η αποστολή αναχωρεί για την Πτολεμαΐδα όπου θα πραγματοποιηθεί για μια εβδομάδα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Εκτός από την παραμονή του Κουέστα και την προσπάθεια που κάνει το club να συμβεί το ίδιο και με τον Φαμπιάνο, τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τις αναγκαίες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ παραμένουν ανοικτά με αδιευκρίνιστο ορίζοντα τακτοποίησής τους.

Ο Άρης θα ταξιδέψει στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας δίχως ακόμη να έχει προσθέσει κάποιο, από τα πολλά που θα έρθουν, νέο πρόσωπο και με αρκετούς από τους… περσινούς να βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Κάποιοι στον προθάλαμο της παραχώρησης με μεταγραφή (Μορόν, Οντουμπάτζο, Μάνου), ο Βερστράτε έμεινε Θεσσαλονίκη αφού επιστρέφει στο Βέλγιο και 2-3 άλλοι (Πάρντο, Πάβοσιτς και Τζούρασεκ) σε προσπάθεια λύσης των συμβολαίων τους. Ο Μάντζιος και οι συνεργάτες του είναι υποχρεωμένοι- και θα το κάνουν- να δουλέψουν βάσει του πλάνου που έχουν καταρτίσει, με αυτούς τους 21 «παλιούς» συν 4-5 που θα ανέβουν από την δεύτερη ομάδα, αλλά είναι προφανές ότι θα ήθελαν, αυτό να συμβεί έχοντας και μερικούς καινούργιους ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την ομαλή ένταξή τους στην ομάδα.

Από την στιγμή που αυτό δεν συνέβη μέχρι την αναχώρηση για Πτολεμαΐδα, ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Να αξιοποιηθούν οι δυο εβδομάδες που απομένουν ως την… μετακόμιση στην Ολλανδία (21-31 Ιουλίου) για το δεύτερο στάδιο και τα φιλικά και στο διάστημα αυτό να τρέξει με πιο γοργούς ρυθμούς η μεταγραφική ενίσχυση. Κοινώς, στις 15 αυτές μέρες, να έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό ποσοστό του μεταγραφικού σχεδιασμού και ο Έλληνας τεχνικός να έχει μαζί του 3-4 τουλάχιστον νέες προσθήκες σε θέσεις. Το ιδανικό θα ήταν, ο αριθμός να ήταν μεγαλύτερος με δεδομένο ότι θα γίνουν τουλάχιστον δέκα προσθήκες, αλλά με τα σημερινά δεδομένα και την δυσκολία στην υλοποίηση των στόχων, αυτό φαντάζει ανέφικτο και το πιο πιθανό είναι αρκετές προσθήκες να γίνουν- πάλι- τον Αύγουστο. Δυσκολεύοντας το έργο του προπονητή ως προς το μοντάρισμα του συνόλου του.

Μένει να δούμε, αν το επόμενο 15ήμερο, το club, έχει τον τρόπο να προχωρήσει στην υλοποίηση των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων της λίστας που υπάρχει ανοικτή, είτε μιλάμε για τις πρώτες επιλογές αυτής ή τις εναλλακτικές ανά θέση.