Άρης: Περνάει από εξετάσεις και μπαίνει στις προπονήσεις ο Ντιαντί
i

Ντιαντί©arisfc

Άρης: Περνάει από εξετάσεις και μπαίνει στις προπονήσεις ο Ντιαντί

Αλέξης Σαββόπουλος 09:28 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 18.07.2024

Ο νεαρός Σενεγαλέζος θα ακολουθήσει την αποστολή στην Ολλανδία όπου και θα σχηματίσει άποψη ο Μάντζιος. Ποιο είναι το status της συμφωνίας.

Τον πρώτο του νέο ποδοσφαιριστή υποδέχτηκε ο Άρης. Πρόκειται για τον Κλέιτον Ντιαντί που έφτασε χθες αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός Σενεγαλέζος θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά εκτός απροόπτου θα μπει άμεσα στις προπονήσεις προκειμένου να σχηματίσει άποψη ο Άκης Μάντζιος ενώ θα ακολουθήσει κανονικά και την αποστολή του Άρη που θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Ολλανδία.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Ντιαντί θα υπογράψει στις 31 του μήνα που συμπληρώνει τα 18 του χρόνια βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας. Ο Άρης έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του και αρχικά θα αγοράσει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του και ο παίκτης θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Πρόκειται για μια κίνηση μεσομακροπρόθεσμης επένδυσης αφού ο παίκτης βγαίνει πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Ο Ντιαντί έκανε αισθητή την παρουσία του στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων U17 κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Εθνική Γαλλίας. Συγκεκριμένα αναδείχθηκε ΜVP της διοργάνωσης. Ο γεννημένος στις 29 Ιουλίου 2006 ποδοσφαιριστής, στις αρχές του 2023, εντάχθηκε στη βραζιλιάνικη ομάδα Σάο Πάολο. Όμως η ομάδα υποχρεώθηκε να τον αφήσει ελεύθερο γιατί ήταν ακόμη ανήλικος (16 ετών όταν υπέγραψε στη Βραζιλία).