Άρης: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και πόσοι έρχονται
i

©intime

Άρης: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και πόσοι έρχονται

Αλέξης Σαββόπουλος 09:17 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 05.06.2024

Αρκετά τα ανοικτά μέτωπα του Άρη σε ένα ακόμη γεμάτο μεταγραφικό καλοκαίρι. Διπλάσιος και πάλι ο αριθμός των μεταγραφών που θα γίνουν.

Το Sportal σε προηγούμενο και πολύ πρόσφατο κείμενό του είχε προχωρήσει σε μια πρώτη ανάλυση των δεδομένων του κιτρινόμαυρου ρόστερ, λίγες μόλις μέρες μετά το χαμένο τελικό του Βόλου. Ποια είναι τα ενεργά συμβόλαια, ποιων τα συμβόλαια λήγουν και δεν θα ανανεωθούν, ποιοι είναι… έωλοι και για ποιους ενδεχομένως προκύψει μεταγραφικό ενδιαφέρον. Σε μια πρώτη ανάγνωση, φαίνεται ότι πάμε για ένα ακόμη πολύ ζωηρό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον Άρη, με αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Αν όλα κυλήσουν βάσει πλάνου στο κομμάτι των αποδεσμεύσεων και μαζί με αυτές προκύψουν και παραχωρήσεις παικτών με μεταγραφή (βλέπε Μορόν), τότε εκτός απροόπτου, ο Άρης θα χρειαστεί μια καινούργια τουλάχιστον ενδεκάδα. Και μάλιστα με αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα προορίζονται για το βασικό σχήμα.

Οι παραμένοντες

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Άκης Μάντζιος έχει αυτή τη στιγμή ένα γκρουπ σίγουρων για την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για τους Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φατόρε, Βέλεθ, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Ζουλ, Νταρίντα, Βερστράτε, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Σαμόρα, Φετφατζίδη, Παναγίδη και Μορόν. Ακόμη και από αυτούς όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν όλοι, επομένως ο αριθμός μάλλον θα μειωθεί και ταυτόχρονα θα αυξηθεί αυτός όσων θα προστεθούν.

Βασίλης Τολιόπουλος: Η Τουρκ Τέλεκομ και ο Άρης - Τα δεδομένα για το μέλλον του Έλληνα γκαρντ!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:45 - 04.06.2024

Βασίλης Τολιόπουλος: Η Τουρκ Τέλεκομ και ο Άρης - Τα δεδομένα για το μέλλον του Έλληνα γκαρντ!

Ο Βασίλης Τολιόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκ Τέλεκομ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, με τον παίκτη πάντως να μην έχει λάβει ακόμη επίσημη πρόταση στα χέρια του.

Οι φευγάτοι

Παράλληλα θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθούν τα συμβόλαια των Ματαρίτα, Πάρντο, Τζούρασεκ και Πάβισιτς που δεν βρίσκονται στο πλάνο για τη νέα σεζόν. Ο δανεισμός του Κάρλσον ολοκληρώθηκε, ενώ το πιθανότερο είναι ότι αποχωρούν και οι Χουτεσιώτης, Φαμπιάνο, Χριστοδουλόπουλος, Ρουπ, Ντουκουρέ, Ανσαριφάρντ, Δεληζήσης.

Οι στόχοι και οι ανάγκες

Αυτόματα δημιουργούνται μια σειρά από ανάγκες στο ρόστερ. Σχεδόν σε όλες τις θέσεις και κυρίως από τη μέση και μπροστά που οδεύουμε ολοταχώς για ολικό λιφτινγκ. Ο Άρης θα χρειαστεί ένα δεύτερο τερματοφύλακα πίσω από τον Κουέστα, έναν βασικό αριστερό μπακ και ένα δεξιά εφόσον δεν παραμείνει ο Οντουμπάτζο. Ένα μεγάλο κενό δημιουργεί η πολύ πιθανή μη ανανέωση με τον Φαμπιάνο. Ο Αρης είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει έναν δεξιοπόδαρο κεντρικό αμυντικό με τα χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου. Θα χρειαστεί επίσης έναν ακόμη αμυντικό μέσο, πιθανότατα για βασικό που θα μοιράζεται τη θέση με τον Ζουλ. Μια ή δυο προσθήκες θα γίνουν και στο «8». Μια σίγουρα γιατί ο Νταρίντα θα έχει ένα ακόμη χρόνο στην πλάτη του και γιατί Τζούρασεκ, Πάβισιτς και Πάρντο κρίνονται ανεπαρκείς. Ενίσχυση λογικά θα υπάρξει και στο «10» αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το τι μέλει γενέσθαι με τον Μάνου Γκαρθία.

Μεγάλα είναι τα κενά και στην επίθεση και θα γίνουν μεγαλύτερα εφόσον παραχωρηθεί ο Μορόν. Ο Άρης μετά από χρόνια βρήκε ένα φορ… κίλερ, αλλά είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να τον κρατήσει. Αν δεν τα καταφέρει θα πρέπει να τον αντικαταστήσει (και εδώ έγκειται η δυσκολία) και να βρει και έναν δεύτερο πιο περιφερειακό επιθετικό. Δυο προσθήκες θα γίνουν σίγουρα και στους winger. Θέση που ταλαιπωρήθηκε πολύ ο Μάντζιος όλη τη σεζόν. Εδώ μιλάμε για δυο εν δυνάμει βασικούς, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Σαβέριο και Σουλεϊμάνοφ. Με αυτά και με αυτά, το πιθανότερο είναι ότι και στη φετινή μεταγραφική περίοδο, ο Αρης θα χρειαστεί διπλάσιο αριθμό μεταγραφών. Κίνηση που είναι η καλύτερη απόδειξη ότι κάτι δεν πήγε καλά πέρσι το καλοκαίρι…