Ο Άρης έχει πολλά να κερδίσει και (σχεδόν) τίποτα να χάσει από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ
i

© Intime

Ο Άρης έχει πολλά να κερδίσει και (σχεδόν) τίποτα να χάσει από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης βρίσκεται στην Αθήνα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (27/10, 18:00). Ένα παιχνίδι που εκείνος δεν έχει να χάσει πολλά, σε αντίθεση με τον αντίπαλο του...

Συνεχίζεται η δράση στη Stoiximan Super League την Κυριακή (27/10) με άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Είναι το εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Astera Aktor, το ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ και τελευταίος χρονικά αγώνας αυτός του Ατρόμητου με την Athens Kallithea. Το μεγάλο ματς της 9ης αγωνιστικής, όμως, είναι ένα. Το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο ΟΑΚΑ.

Από τη μία ο άκρως φορμαρισμένος Άρης, που έρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες (κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Λαμία, Athens Kallithea), έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά του παιχνίδια, είναι στην κορυφή και γενικότερα μοιάζει να είναι στα καλύτερα του. Και από την άλλη το Τριφύλλι, που δεν έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν, τουναντίον δηλαδή και προέρχεται από τη βαριά ήττα από την Τσέλσι (1-4) μεσοβδόμαδα για το Conference League.

Μπορεί ο Άρης να φτάσει στην πέμπτη του διαδοχική νίκη, το 3/3 στα ντέρμπι και να παραμείνει στην κορυφή; Θα φανεί σε λίγες ώρες. Το σίγουρο είναι ότι ξέρει που πρέπει να χτυπήσει για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα...

Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Συνήθως σε ένα μεγάλο παιχνίδι γίνεται κουβέντα για το «πρέπει» που έχουν και οι δύο ομάδες για το θετικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν ισχύει αυτό. Εδώ το μεγάλο «πρέπει» το έχει το Τριφύλλι, καθώς βρίσεται υπό πίεση. Είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας, στο -3 από την τετράδα και στο -5 από την κορυφή, δεν έχει νίκη σε ντέρμπι (δύο ισοπαλίες και μία ήττα) και «παίζεται» συνεχώς το μέλλον του προπονητή του.

Όλα αυτά αυξάνουν το βάρος της αναμέτρησης για τους «πράσινους» και αυτό είναι κάτι το οποίο αποτελεί ευκαιρία για τον Άρη, ο οποίος μπορεί να πατήσει στο... άγχος που θα έχει ο Παναθηναϊκός για το θετικό αποτέλεσμα. Ένας Άρης, που είναι πολύ πιο άνετος σε σχέση με τον αντίπαλο του, καθώς δεν έχει πολλά να χάσει παρά μόνο να κερδίσει, αφού και σε περίπτωση ήττας δεν θα έρθει η καταστροφή. Και αυτή την... άνεση που έχει μπορεί να την κάνει «όπλο» του, όπως το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.