Αρης: Πρώτο αλλά όχι και αντιπροσωπευτικό φιλικό με την Άλκμααρ

Άκης Μάντζιος

i

© Intime

Αρης: Πρώτο αλλά όχι και αντιπροσωπευτικό φιλικό με την Άλκμααρ

Αλέξης Σαββόπουλος 08:47 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 24.07.2024

Πρεμιέρα σήμερα με την Άλκμααρ στα φιλικά παιχνίδια επί Ολλανδικού εδάφους για την… λειψή ακόμη ομάδα του Μάντζιου. Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές για τον Έλληνα τεχνικό.

Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, ο Άρης δίνει σήμερα το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Άλκμααρ στις 19:30. Αν και το πρώτο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι και το πιο δυνατό με μια ομάδα που στα ως τώρα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει έχει βάλει 23 γκολ. Η πρώην ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί φέτος στο Europa League, ενώ εκκινεί τις υποχρεώσεις της στην Eredivisie σε 15 μέρες. Στα φιλικά που έχουν δώσει κέρδισαν την ΑΕΚ με 6-0, την Νόρτζελαντ 6-1, την Εξέλσιορ 8-0 και την Κόρτραικ 3-0.

Για τον Άρη που δεν έχει καλύψει ακόμη τα πολλά κενά στο ρόστερ του και δεν έχει διαθέσιμο, έστω και για ένα ημίχρονο, κάποιο νέο μεταγραφικό απόκτημα, το αποψινό φιλικό θα έχει περισσότερο το χαρακτήρα μιας δυνατής προπόνησης και σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Ο Έλληνας τεχνικός που έχασε και κάποιες προπονήσεις που είχε προγραμματίσει εξαιτίας της καθυστέρησης να φτάσει η αποστολή από το Μόναχο στο Ρότερνταμ, είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός δυνατού φιλικού, μοιράζοντας το χρόνο σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, αφού είθισται στα πρώτα φιλικά οι ποδοσφαιριστές να μην παίζουν παραπάνω από ένα ημίχρονο.

Σίστο: Η κλασσική ιστορία ενός wonderkid που ψάχνει να βρει ξανά τον εαυτό του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:10 - 23.07.2024

Σίστο: Η κλασσική ιστορία ενός wonderkid που ψάχνει να βρει ξανά τον εαυτό του

To απίστευτo lifestory του 29χρονου Δανού εξτρέμ που έφερε στα μέρη μας ο Αρης. Η εποχή που όλη η Ευρώπη ήταν στρωμένη στα πόδια του, το γκολ ορόσημο κόντρα στη Γιουνάιτεντ και η vegan διατροφή που λίγο έλλειψε να του κοστίσει την καριέρα.

Ο Μάντζιος θα στηριχτεί σήμερα στους εξής παίκτες. Στην άμυνα ο Κουέστα στο τέρμα, Μάρτιν Μοντόγια, Βαλεντίνο Φατόρε και Φράνκο Φεράρι στα δυο άκρα, Γιάκουμπ Μπράμπετς, Φραν Βέλεθ και Λίντσεϊ Ροζ στους στόπερ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον άξονα αφού έχουν αποχωρήσει οι Μπίργκερ Βερστράτε και Νέβεν Τζούρασεκ ενώ ο Βλάντιμιρ Νταρίντα έμεινε στη Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμού. Άρα θα μοιραστούν το χρόνο Ζουλ, Μάνου Γκαρθία καθώς και οι Ρούμπεν Πάρντο, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς οι οποίοι δεν βρίσκονται στο πλάνο της επόμενης χρονιάς. Από τη μέση και μπροστά θα χρησιμοποιηθούν ο Μιχάλης Παναγίδης, ο Γιάννης Φετφατζίδης και οι Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Κίκε Σαβέριο Λόρεν Μορόν, Άλβαρο Σαμόρα και ο πιτσιρικάς Ντιαντί. Δηλαδή 18 ποδοσφαιριστές που θα πλαισιωθούν από τους «μικρούς» Σεβαστίδη, Μεμέτογλου, Χρούπα και Καραμανλή, εφόσον ο Μάντζιος θελήσει να χρησιμοποιήσει δυο διαφορετικές ενδεκάδες.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στα άλλα δυο φιλικά παιχνίδια με Ντόρντρεχτ και Μπρέντα αφού ακόμη και ο Σίστο που σήμερα θα βρίσκεται στην Ολλανδία, δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ δεν φαίνεται πιθανό να προλάβει να ενσωματωθεί κάποιο άλλο νέο πρόσωπο.