Παίκτης του Άρη ο Πιόνε Σίστο! (vids)
i

© Imago

Παίκτης του Άρη ο Πιόνε Σίστο! (vids)

Αλέξης Σαββόπουλος 11:15 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 22.07.2024

Με τον διακαή πόθο από πέρσι, Δανό διεθνή αριστερό εξτρέμ της Αλάνιασπορ με καταγωγή από την Ουγκάντα, συμφώνησε προφορικά ο Αρης για τα επόμενα τρία χρόνια και κάνει… ποδαρικό στις μεταγραφές. Το βράδυ ο παίκτης στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να άργησε αλλά κάνει ποδαρικό με μια ηχηρή κίνηση ξεκινώντας τις προσθήκες στο ρόστερ του, ο Άρης. Πρόκειται για τον Δανό διεθνή αριστερό εξτρέμ Πιόνε Σίστο της Αλάνιασπορ που είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι τον Άρη όταν αγωνιζόταν στη Μίντιλαντ. Ο Άρης χτύπησε και πέρσι την πόρτα της Μίντιλαντ αλλα σκόνταψε στο οικονομικό και εντέλει ο παίκτης κατέληξε στην Τουρκία και την Αλάνιασπορ.

Φέτος εκεί είχε 23 συμμετοχές με δυο γκολ και ο Αρης συμφώνησε με την τούρκικη ομάδα για να τον αποκτήσει . Οι κιτρινόμαυροι έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία και με τον παίκτη για συμβόλαιο τριών ετών και μάλιστα αποψε το βράδυ τον περιμένουν στη Θεσσαλονίκη ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και- αν όλα πάνε καλά- να ταξιδέψει για την Ολλανδία.

https://www.youtube.com/watch?v=Yzh669SaVmU

Η καριέρα του Σίστο που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1995 στην Καμπάλα αλλά μετακόμισε όντας μόλις δυο μηνών στη Δανία με την οικογένειά του, μοιράζεται σε δυο ομάδες. Την Μίντιλαντ στη Δανία, με την οποία έχει αγωνιστεί από το 2013 έως το 2016 και από το 2020 έως τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συνολικά μετρά 212 παιχνίδια με 46 γκολ και 21 ασίστ στη Μίντιλαντ, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο. Στη Δανια ψηφίστηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής το 2014 ενώ εκείνο το διάστημα ήταν στη μεταγραφική λίστα των Αρσεναλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Αγιαξ και Μίλαν.

Τελικά το βήμα για να βγει από τη χώρα του το έκανε το καλοκαίρι του 2016 πηγαίνοντας στη Θέλτα (2016-2020), που τον αγόρασε έναντι 6 εκ ευρώ. Εκεί έπαιξε συνολικά σε 135 ματς με 18 γκολ και 14 ασίστ. Τις περισσότερες συμμετοχές τις κατέγραψε τα πρώτα δυο χρόνια. Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε 49 παιχνίδια με 6 γκολ και 4 ασίστ ενώ ακολούθησε μια εξίσου γεμάτη χρονιά, με 36 εμφανίσεις, 6 γκολ και 9 ασίστ. Στα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε λιγότερο.

Ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει τα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας του ως αριστερός εξτρέμ ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αγωνιστεί στα δεξιά, στο “10”, αλλά και στο κέντρο της επίθεσης. Είναι γρήγορος, καλός στο ένας εναντίον ενός, εκρηκτικός και σε καλή ηλικία, σε θέση που ο Αρης… καίγεται να ενισχυθεί και δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινάει από εκεί.

Ο Σίστο είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Δανίας στην οποία έπαιξε αρχικά στην u21 και απο το 2015 στην 1η ομάδα στη οποια τον κάλεσε ο Μόρτεν Ολσεν. Συνολικά με την Εθνική Δανίας μετράει 26 συμμετοχές και ένα γκολ με τελευταία συμμετοχή τον Νοέμβριο του 2021.