Αρης: Ρυθμιστής της ενδεκάδας ο Ζουλ
i

Ζουλ©intime

Αρης: Ρυθμιστής της ενδεκάδας ο Ζουλ

Αλέξης Σαββόπουλος 10:08 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 21.09.2024

Η σκέψη του Μάντζιου να χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα ο Καμερουνέζος, το ντόμινο που προκαλεί το σενάριο αυτό και το ενδεχόμενο να παραμείνει η ίδια τριάδα.

Από τη χρησιμοποίηση ή όχι του Ζουλ στο βασικό σχήμα εξαρτάται σε ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό η μορφή που θα έχει η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχτεί ο Αρης κόντρα στον Ολυμπιακό και κυρίως η αγωνιστική προσέγγιση. Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα που παρουσίασε ανασταλτικά ο Αρης στα δυο τελευταία παιχνίδι με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ, έχουν θορυβήσει τον Άκη Μάντζιο που όλη την εβδομάδα, προσπάθησε να βρει λύσεις, γνωρίζοντας και τον βαθμό δυσκολίας που έχει ο αποψινός αγώνας με τον Ολυμπιακό.

Μια από τις σκέψεις που έχει κάνει ο Έλληνας τεχνικός συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του τον Ζαν Ζουλ. Τον μοναδικό καθαρόαιμο αμυντικό μέσο που διαθέτει το ρόστερ.

Η πιθανή χρησιμοποίησή του στην ενδεκάδα, αυτόματα σηματοδοτεί και μια διαφοροποίηση στην αγωνιστική προσέγγιση, αλλά και στον σχηματισμό, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το πιθανότερο είναι ο Καμερουνέζος να αγωνιστεί μπροστά και κοντά στους στόπερ. Σημαίνει επίσης και ότι ένας εκ των τριών χαφ που κατά κύριο λόγο έχουν αγωνιστεί από το ξεκίνημα της σεζόν (Μόντσου, Σιφουέντες, Μάνου Γκαρθία) πρέπει να μείνει τον πάγκο. Μια ομολογουμένως, όχι εύκολη απόφαση που υπαγορεύεται από την επιθυμία του Μάντζιου να γίνει πιο συμπαγής, ειδικά σήμερα που απουσιάζει και ο Φαμπιάνο.

Ειδικά όταν αυτός μπορεί να είναι ο Μάνου Γκαρθία, που έχει κάνει εξαιρετική εκκίνηση στη σεζόν και έχει βάλει στόχο να επανακάμψει φέτος μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του. Το άλλο σενάριο είναι να παραμείνει η ίδια τριάδα στη μεσαία γραμμή, με Μόντσου Σιφουέντες και Μάνου Γκαρθία και ανάλογα με την εξέλιξη να χρησιμοποιηθεί και ο Ζουλ.

Βασικός αναμένεται να αγωνιστεί και ο Μάγιο αντί του Μοντόγια ενώ τη θέση του Φαμπιάνο αναμένεται να πάρει ο Βέλεθ. Μια ακόμη σκέψη που κάνει ο προπονητής του Άρη έχει να κάνει και με τον ντεφορμέ Μπράμπετς. Αν αποφασίσει να τον αφήσει στον πάγκο τη θέση του θα πάρει ο Ρόουζ.