Αρης: Σε απολογία και από την Πειθαρχική επιτροπή της λίγκας για το κάθισμα
i

©intime

Αρης: Σε απολογία και από την Πειθαρχική επιτροπή της λίγκας για το κάθισμα

Αλέξης Σαββόπουλος 14:52 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 20.08.2024

Τι αναφέρει το άρθρο βάσει του οποίου κλήθηκαν σε απολογία οι κιτρινόμαυροι και γιατί το πιθανότερο είναι να τιμωρηθούν με πρόστιμο.

Σε απολογία και από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη ο Άρης για το καρεκλάκι που πέταξε οπαδός του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου. Οι κιτρινόμαυροι κλήθηκαν με βάση το άρθρο 15, 3, ιι, α που αναφέρει τα εξής:

ιι) Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένου το οποίο κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορο, κατά κανόνα, και ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας, βεγγαλικού, πυροτεχνημάτος, καπνογόνου και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

α) Εφόσον δεν προκλήθηκε βλάβη και η ρίψη δεν είχε ως αποτέλεσμα την [23] προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μία (1) αγωνιστική.

Ο Πειθαρχικός Κώδικας για το ενδεχόμενο τιμωρίας και από την Πειθαρχική επιτροπή και από τη ΔΕΑΒ στο άρθρο 15,9 αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση που για τον ίδιο αγώνα επιβληθεί ποινή διεξαγωγής χωρίς θεατές (είτε σε όλο το γήπεδο είτε σε μεμονωμένες εξέδρες) τόσο από τις πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ όσο και από την Δ.Ε.Α.Β., οι δύο ποινές δεν εκτίονται σωρευτικά, αλλά -κατ' ανάγκη- εκτίεται η βαρύτερη εξ αυτών».

Άρα λέει ότι δεν θα επιβάλλονται δύο ποινές αλλά η πιο βαριά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ποινή είναι ίδια όμως, και όπως εκτιμούν οι νομικοί της ΠΑΕ, το πιθανότερο είναι τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο.