Άρης: Στη λίστα ο Σαμπαλί της Μπέτις

Γιουσούφ Σαμπαλί - IMAGO / Shutterstock

i

Σαμπαλί©Getty

Άρης: Στη λίστα ο Σαμπαλί της Μπέτις

Αλέξης Σαββόπουλος 13:34 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 25.06.2024

Τον διεθνή Σενεγαλέζο της Ισπανικής ομάδας με την οποία έχει καλές σχέσεις, προσπαθεί να αποκτήσει ο Άρης. Τι ακριβώς ισχύει και γιατί είναι μια δύσκολη περίπτωση.

Μια εξαιρετική και ταυτόχρονα δύσκολη περίπτωση για το δεξί άκρο της άμυνας, κυνηγάει ο Αρης. Πρόκειται για τον διεθνή Σενεγαλέζο με γαλλικό διαβατήριοIMAGO / Shutterstockτης Μπέτις με μεγάλη θητεία στο Σαμπιονά. Ο Άρης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις που έχει με την ομάδα της Σεβίλλης λόγω Μορόν και να πάρει δανεικό τον παίκτη που έχει ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο ή με καθεστώς παρόμοιο με αυτό που ίσχυσε στην περίπτωση του Ισπανού φορ, δηλαδή να καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου του που ανέρχεται στο 1,1 εκ ευρώ, η ισπανική ομάδα. Εμπόδιο πάντως αποτελεί τόσο το βαρύ συμβόλαιο που έχει, όσο και η διστακτικότητά του να έρθει στην Ελλάδα, γεγονός που αποδυναμώνει την περίπτωσή του.

Ο Σαμπαλί γεννήθηκε στη Γαλλία από Σενεγαλέζους γονείς τον Μάρτιο του 1993 και εντάχθηκε από μικρός στα τμήματα υποδομής της Παρί και ως το καλοκαίρι του 2013 αγωνιζόταν στους ερασιτέχνες της ΠΣΖ. Τότε άρχισε ο κύκλος των δανεισμών του. Αρχικά για μια διετία στην Εβιάν στη Ligue 1 με την οποία έκανε 71 παιχνίδια. Ακολούθησε τη σεζόν 2015-16 ο δανεισμός του στη Ναντ (30 συμμ- 2 γκολ) και την επόμενη στη Μπορντό που δαπανησε 4εκ ευρώ το καλοκαίρι του 2017 για να τον κάνει δικό της. Στη γαλλική ομάδα έμεινε συνολικά πέντε σεζόν, ως το καλοκαίρι του 2021 και μέτρησε 150 συμμετοχές με ένα γκολ και 17 ασιστ.

Τον πήρε ελεύθερο η Μπέτις με την οποία έχει κάνει 57 παιχνίδια με δυο γκολ και τέσσερις ασιστ. Την χρονιά που μας πέρασε έκανε μόλις 12 παιχνίδια, λόγω τραυματισμών που τον κράτησαν έξω από τον Σεπτέμβριο ως τις αρχές Φεβρουαρίου.