Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Ντιαντί

Κλέιτον Ντιαντί

i

© IMAGO / Sports Press Photo

Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Ντιαντί

Αλέξης Σαββόπουλος 08:29 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 16.07.2024

Οι κιτρινόμαυροι περιμένουν σήμερα Τρίτη (16/7) τον νεαρό Σενεγαλέζο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του και να ενσωματωθεί στις προπονήσεις. Πότε θα υπογράψει.

Την πρώτη άφιξη νέου ποδοσφαιριστή περιμένει σήμερα ο Άρης. Πρόκειται για τον Κλειτον Ντιαντί που αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός Σενεγαλέζος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά εκτός απροόπτου θα μπει άμεσα στις προπονήσεις προκειμένου να σχηματίσει άποψη ο Άκης Μάντζιος.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Ντιαντί θα υπογράψει στις 31 του μήνα που συμπληρώνει τα 18 του χρόνια βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας. Ο Άρης έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του και αρχικά θα αγοράσει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του και ο παίκτης θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Προκειται για μια κίνηση μεσομακροπρόθεσμης επένδυσης αφού ο παίκτης βγαίνει πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του και θα χρειαστέι χρόνο προσαρμογής.

Ο Ντιαντί έκανε αισθητή την παρουσία του στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων U17 κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Εθνική Γαλλίας. Συγκεκριμένα αναδείχθηκε ΜVP της διοργάνωσης. Ο γεννημένος στις 29 Ιουλίου 2006 ποδοσφαιριστής, στις αρχές του 2023, εντάχθηκε στη βραζιλιάνικη ομάδα Σάο Πάολο. Όμως η ομάδα υποχρεώθηκε να τον αφήσει ελεύθερο γιατί ήταν ακόμη ανήλικος (16 ετών όταν υπέγραψε στη Βραζιλία).