Αρης: Στην γραμμή της αφετηρίας με ερωτηματικά και εκκρεμότητες
i

©intime

Αρης: Στην γραμμή της αφετηρίας με ερωτηματικά και εκκρεμότητες

Αλέξης Σαββόπουλος 15:30 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 01.07.2024

Πρώτη προπόνηση χωρίς νέα πρόσωπα και με αρκετές εκκρεμότητες στο ρόστερ και όχι μόνο. Ανάγκη να… τρέξει η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού από αυτή την εβδομάδα.

Ο νέος μήνας που ξεκινάει από σήμερα σηματοδοτεί και την επιστροφή του Άρη στο γήπεδο αφού το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση, ενώ από το πρωί σε γκρουπ οι ποδοσφαιριστές περνούν από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Χωρίς όμως νέα πρόσωπα και με τις εκκρεμότητες να είναι αρκετές σε όλα τα μέτωπα. Ο Άρης για μια εβδομάδα θα παραμείνει για ένα πρώτο κύκλο προπονήσεων στη Θεσσαλονίκη, πριν αναχωρήσει αρχικά για την Πτολεμαΐδα όπου οι προπονήσεις θα αναλωθούν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου.

Το ρόστερ, αριθμητικά μπορεί να αριθμεί 23 ποδοσφαιριστές, αλλά θα απουσιάσουν οι δυο διεθνείς, Σαμόρα και Ρόουζ ενώ από αυτούς, υπάρχουν και κάποιοι που δεν βρίσκονται στο πλάνο για τη νέα σεζόν (Πάβισιτς, Πάρντο αρχικά) με τους οποίους θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους 23 υπάρχουν και μερικοί που ναι μεν θα ξεκινήσουν την προετοιμασία αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα την ολοκληρώσουν κιόλας αφού παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησής τους (Μορόν, Οντουμπάτζο).

Όλα αυτά δημιουργούν την ανάγκη να αρχίσει άμεσα να παίρνει σάρκα και οστά η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και να φανεί το επίπεδο προεργασίας που υπήρξε από τον χαμένο τελικό της 25ης Μαΐου και έπειτα. Οι αλλαγές στο ρόστερ θα είναι και πάλι αρκετές αφού επιθυμία είναι, όπως τουλάχιστον εκφράστηκε στις κουβέντες με τον Άκη Μάντζιο για την ανανέωση του συμβολαίου του, να υπάρξει διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση και δημιουργία μιας ομάδας με νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα της προσδώσουν οι παίκτες που θα έρθουν.

Η λογική λέει ότι από αυτή την εβδομάδα σιγά-σιγά θα αρχίσουν και οι πρώτες ανακοινώσεις ώστε στην Πτολεμαϊδα αρχικά και στην

Ολλανδία στη συνέχεια, ο Μάντζιος να μπορεί να δουλέψει με ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ της επόμενης σεζόν…