Αρης: Συγκίνηση δέος και βουτιά στην ιστορία με το ημερολόγιο θρυλικών μορφών του παρελθόντος.

Αρης: Συγκίνηση δέος και βουτιά στην ιστορία με το ημερολόγιο θρυλικών μορφών του παρελθόντος.

Αλέξης Σαββόπουλος 11:21 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 12.10.2024

Παρουσιάστηκε το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο του Τομέα Ιστορίας του Άρη. Τιμήθηκε ο Κουέστα από τον Νίκο Χρηστίδη καθώς και οι Κολτσίδας, Ψηφίδης και ο συγγραφέας Κώστας Ιντος.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του καφέ «ΝΑΟΣ», στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης υπό την αιγίδα του Τομέα Ιστορίας του Άρη που ανήκει στον ερασιτέχνη, παρουσιάστηκε το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο του Τομέα, που αποτυπώνει τα στατιστικά στοιχεία θρυλικών μορφών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεγάλες μορφές του παρελθόντος όπως Γιάννης Βένος, ο Νίκος Χρηστίδης, ο Γιώργος Φοιρός, ο Βασίλης Ψηφίδης ενώ τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύλλογο οι Γιώργος Κολτσίδας, Βασίλης Ψηφίδης και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ίντος.

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση του Χουλιάν Κουέστα από έναν άλλο μεγάλο τερματοφύλακα που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα γάντια, τον Νίκο Χρηστίδη που παρέδωσε στον Ισπανό αρχηγό του Άρη την τιμητική πλακέτα για την προσφορά και το ήθος του στα επτά χρόνια που φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο συγγραφέας του του ημερολογίου Βασίλης Δερμεντζόγλου μιλώντας για την πρώτη αυτή προσπάθεια τόνισε: «Το ένα από τα δύο ημερολόγια του Τομέα αφορά στους ποδοσφαιριστές, που έκαναν τους μεγαλύτερους αριθμούς στα παιχνίδια του Άρη (συμμετοχές-γκολ), αλλά και κάποιους που υπηρέτησαν τον Σύλλογο από διάφορα πόστα, πέρα από αυτό του ποδοσφαιριστή. Το ημερολόγιο κοσμούν μορφές όπως ο Νίκος Αγγελάκης, Νίκος Κίτσος, ο θρύλος Κλεάνθης Βικελίδης, ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας, ο Αλέκος Αλεξιάδης, ο Κώστας Παπαϊωάννου, Θόδωρος Πάλλας, ο Γιώργος Βένος, ο Νίκος Χρηστίδης, ο Γιώργος Φοιρός και φυσικά ο Ντίνος Κούης με τελευταίο τον πιο σύγχρονο Γιώργο Κολτσίδα.

Τον καλύτερο επίλογο στη βραδιά έβαλε ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, ο Βασίλης Ψηφίδης τραγουδώντας τον ύμνο του Άρη και μάλιστα “α καπέλα προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκόμενων καθώς φημίζεται και για τον αλέγκρο χαρακτήρα του.