Άρης: Ο χάρτης του ρόστερ της σεζόν 2024-25
i

©intime

Άρης: Ο χάρτης του ρόστερ της σεζόν 2024-25

Αλέξης Σαββόπουλος 23:09 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 02.06.2024

Τα σημερινά δεδομένα για το ρόστερ του Άρη της επόμενης σεζόν. Τα ενεργά συμβόλαια, οι σίγουροι, τα ερωτηματικά και οι πιθανές παραχωρήσεις με μεταγραφή.

Η παραμονή του Άκη Μάντζιου θέτει άμεσα σε εφαρμογή τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, με τη διαφορά ότι το φετινό καλοκαίρι, δεν έχει την πίεση χρόνου που είχαν τα προηγούμενα, λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων στα μέσα Ιουλίου. Ήδη πάντως τα μανίκια σηκώθηκαν και το Sportal σας παρουσιάζει τον οδικό χάρτη του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού του Άρη και τι καλούνται να διαχειριστούν ο Άκης Μάντζιος και οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μια πρώτη καταγραφή των δεδομένων του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Τα συμβόλαια σε ισχύ

Ο Άρης έχει ένα κορμό που αποτελείται από παίκτες που έχουν συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν και είναι αρκετοί. Δεν είναι καθόλου βέβαιο όμως ότι θα παραμείνουν όλοι και τη νέα σεζόν στο ρόστερ, αφού από τη μια υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο πωλήσεων (βλέπε Μορόν), ενώ και μερικοί από τους ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο, που δεν φαίνεται να βρίσκονται στο πλάνο του προπονητή.

Για την ακρίβεια σήμερα που μιλάμε το club έχει 25… ενεργά συμβόλαια στο ρόστερ. Είναι τα εξής: Κουέστα, Μπράμπετς, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φατόρε, Βέλεθ, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο, Τζούρασεκ, Ζουλ, Νταρίντα, Πάβισιτς, Γκαρθία, Σαμόρα, Κάρλσον, Ματαρίτα, Σαβέριο, Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης, Αγοραστός, Κυριαζής και Μορόν.

Τα ερωτηματικά

Από όλους αυτούς, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις που θα ρίξουν αρκετά τον αριθμό και θα ανοίξουν χώρο για τις προσθήκες. Σε πρώτη φάση υπάρχει μια κατηγορία παικτών που δεν υπολογίζονται. Στην κατηγορία αυτοί ανήκουν ο Ματαρίτα που ούτως ή άλλως δεν συμμετέχει εδώ και δυο μήνες στις προπονήσεις, ο Κάρλσον, ο Πάρντο, ο Πάβισιτς που επέστρεψε από τον δανεισμό του. Η λίστα αυτή ενδέχεται να διευρυνθεί αφού υπάρχουν και παίκτες που δεν έχουν 100% σίγουρη τη θέση τους στο ρόστερ και για την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για τους Βερστράτε, Τζούρασεκ, Φεράρι το μέλλον των οποίων είναι υπό… συζήτηση.

Οι πωλήσεις

Ένα ζήτημα που ενδέχεται να επηρεάσει το ρόστερ και να προκαλέσει απώλειες είναι αυτό των πιθανών παραχωρήσεων με μεταγραφή. Περίοπτη θέση εδώ κατέχει ο Λόρεν Μορόν. Για τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Μένει οι φήμες βέβαια να μετατραπούν σε επίσημες προτάσεις για να φανεί η στάση που θα κρατήσει ο Άρης με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν προς την παραχώρησή του. Φήμες υπάρχουν και για τον Οντουμπάτζο που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ενώ είναι δεδομένο ότι το club θα συζητούσε οποιαδήποτε δελεαστική πρόταση θα αφορούσε κι άλλους παίκτες με χρηματιστηριακή αξία όπως Μάνου Γκαρθία, Σαμόρα π.χ.

Οι σίγουρα φευγάτοι

Είναι οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και δεν θα ανανεωθούν. Στη λίστα αυτή είναι τα ονόματα των Ρουπ, Χριστοδουλόπουλου, Μπένετ, Ντουκουρέ, Χουτεσιώτη (επιθυμία του ίδιου να πάει σε ομάδα που θα έχει φανέλα βασικού), Ανσαριφάρντ, Δεληζήσης (κρέμασε τα παπούτσια του).