Ο Άρης θέλει να ξορκίσει την... κατάρα της πρεμιέρας στην Αθήνα
i

© Intime

Ο Άρης θέλει να ξορκίσει την... κατάρα της πρεμιέρας στην Αθήνα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 08:48 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 18.08.2024

Η νέα σεζόν για τον Άρη ξεκινάει από την Αθήνα, αφού αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστερί και οι Θεσσαλονικείς καλούνται να ξορκίσουν την... κατάρα.

Διακοπές τέλος, προετοιμασία τέλος, φιλικά τέλος και ώρα για πραγματικά δράση! Η αυλαία της Stoiximan Super League ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου (17/08), αλλά ο Άρης το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν θα το δώσει το απόγευμα της Κυριακής (18/08).

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το τραγικό φινάλε της περασμένης σεζόν, όπου οι Θεσσαλονικείς έχασαν για ακόμη μία φορά την ευκαιρία να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά από πάρα πολλά χρόνια, γνωρίζοντας την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου, οι «κιτρινόμαυροι» είναι έτοιμοι να μπουν ξανά στη «μάχη».

Η εικόνα του Άρη στα φιλικά προετοιμασίας και ειδικά στα τελευταία με Ελμπασάνι και Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης» έδειξαν πως η ομάδα δεν είναι έτοιμη, κάτι το οποίο κάνει αρκετά δύσκολο το ξεκίνημα της, στη νέα σεζόν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η χρονιά ξεκινάει από την Αθήνα, που δεν πάει και πολύ στους Θεσσαλονικείς στις πρεμιέρες...

Το αρνητικό 2-3-8 και το θετικό 1-0

Η Αθήνα δεν αποτελεί ιδανική αφετηρία για τον Άρη, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι η 14η φορά που οι «κιτρινόμαυροι» θα ξεκινήσουν τη σεζόν με παιχνίδι στην πρωτεύουσα και τις προηγούμενες 13 φορές τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά. Συγκεκριμένα, το σερί είναι 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες! Τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με το... δεξί στο πρωτάθλημα με πρεμιέρα στην Αθήνα ήταν το 1989 κόντρα στον Ιωνικό.

Πάντως, στη μία και μοναδική φορά που ο Άρης αντιμετώπισε τον Ατρόμητο σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήταν πριν 15 χρόνια, πήρε τη νίκη με 1-0. Βέβαια, αυτή η αναμέτρηση ήταν στο «Κλ. Βικελίδης» και όχι στο Περιστέρι όπως φέτος. Με γκολ του Νασούτι στο 68' ο «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει το «τρίποντο», μπαίνοντας με το δεξί σε εκείνη τη σεζόν, που οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν πολύ ανταγωνιστικοί και τερμάτισαν στην 4η θέση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!