Άρης: Θέλει τον Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ και έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει (vids)

Φωτ. IMAGO

Άρης: Θέλει τον Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ και έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει (vids)

Αλέξης Σαββόπουλος 09:05 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 26.07.2024

Ο 25χρονος Ισπανός κεντρικός μέσος που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο των κιτρινόμαυρων για την ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής σύμφωνα και με την Marca. Επιβεβαίωση από τον Άρη.

Ακόμη ένα όνομα από την αγαπημένη για τον Άρη ισπανική αγορά εμφανίζουν σήμερα τα ισπανικά ΜΜΕ ότι ενδιαφέρει τους κιτρινόμαυρους. Πρόκειται για τον Μόντσου Ροντρίγκεθ, πιο γνωστού απλά ως Μόντσου που ανήκει στη Βαγιαδολίδ και για τον οποίο η «Marca» αναφέρει πως «Ο Άρης έχει καταθέσει πρόταση 3 εκατ. ευρώ για τον Μόντσου και η Βαγιαδολίδ είναι έτοιμη να την αποδεχθεί». Η αλήθεια είναι ότι όντως ο Άρης ασχολείται με την περίπτωση του Μόντσου, για τον οποίο έχει καταθέσει πρόταση, με τη διαφορά ότι είναι 3,6 και όχι 3εκ που αναφέρουν οι Ισπανοί, των οποίων την απάντηση περιμένει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο βραχύσωμος μέσος (1,73) που έχει γεννηθεί στα κανάρια νησιά το 1999 αποτελεί ένα ακόμη προϊόν της περίφημης La masia, της Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 13 ετών. Το 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην 2η ομάδα με την οποία σε τρεις σεζόν μέτρησε 66 συμμετοχές, 13 γκολ και επτά ασιστ. Τη μια και μοναδική του εμφάνιση με την 1η ομάδα των μπλαουγκράνα την έκανε σε ένα παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Νάπολι τον Αύγουστο του 2020 ίδια πάνω κάτω περίοδο που είχαν πάρει το βάπτισμα του πυρός οι συμπαίκτες του Άνσου Φάτι και Αραούχο.

https://www.youtube.com/watch?v=H3Ai4lVsevE

Τον Σεπτέμβριο δόθηκε δανεικός στη Χιρόνα στη 2η κατηγορία με την οποία έκανε 43 ματς (38 βασικός) σημειώνοντας τρία γκολ. Το επόμενο καλοκαίρι τον απέκτησε ως ελεύθερο η Γρανάδα και η Μπαρτσελόνα διατήρησε ένα ποσοστό 50% σε πιθανή μεταπώλησή του. Το πρώτο μισό της σεζόν έκανε 16 παιχνίδια και τον Φεβρουάριο του 2022 δόθηκε δανεικός στη Βαγιαδολίδ η οποία και τον αγόρασε το καλοκαίρι. Στη Βαγιαδολίδ μετράει συνολικά 92 παιχνίδια, με 11 γκολ και 9 ασιστ. Την περασμένη σεζόν έπαιξε και στα 42 ματς βασικός, πετυχαίνοντας έξι γκολ και ψηφίστηκε παίκτης του μήνα τον Απρίλιο.

Ο Μόντσου χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δυο πόδια, συμμετέχει στο σκοράρισμα αφού είναι box to box μέσος και μπορεί να παίξει έως και σε τρεις θέσεις: κεντρικός μέσος, επιθετικό χαφ αλλά και εσωτερικός.