Άρης: Τι πήρε, τι έδωσε, ποιοι έφυγαν και τι μένει ακόμη 
i

Σιφουέντες@intime

Άρης: Τι πήρε, τι έδωσε, ποιοι έφυγαν και τι μένει ακόμη 

Αλέξης Σαββόπουλος 12:00 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 18.08.2024

Τι έχει γράψει το… μεταγραφικό κοντέρ του Άρη λίγες ώρες πριν… πέσει στη μάχη του νέου πρωταθλήματος. Πόσοι και ποιοι αποκτήθηκαν και με τι προοπτικές αλλά και οι τελευταίες εκκρεμότητες και ο ρυθμιστής Μορόν. Εκτοξεύτηκε στα 34εκ η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ.

Αρκετά δραστήριος αποδεικνύεται και φέτος ο Άρης στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και σίγουρα επιφυλάσσει κάποιες τελευταίες πινελιές. Λίγες ώρες πριν από την πρώτη σέντρα του νέου πρωταθλήματος το Sportal κάνει μια πρώτη αποτίμηση των μέχρι σήμερα κινήσεων του Αρη.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν προχωρήσει σε λιγότερες σε σχέση με πέρσι, τουλάχιστον αριθμητικά, προσθήκες, ποντάροντας προφανώς στη διατήρηση ενός περσινού κορμού και στην ποιοτική αναβάθμιση των θέσεων στις οποίες υπήρχαν εντοπισμένα- από την περασμένη σεζόν- κενά. Μόντσου και Σιφουέντες μαζί με τον Σιστο είναι μέχρι στιγμής οι πιο ηχηρές κινήσεις που έχουν συντελέσει ώστε να εκτοξευτεί και η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ στα 34 απο τα 25 εκ ευρώ που ήταν πέρσι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η πρώτη εκκρεμότητα που τακτοποιήθηκε γρήγορα κιόλας ήταν η παραμονή του Ακη Μάντζιου, ελάχιστα 24ωρα μετά τον χαμένο τελικό του Βόλου. Ο Άρης συνεχίζει με τον έλληνα τεχνικό και το ίδιο επιτελείο, ποντάροντας στη γνώση του υλικού και των αναγκών του, την εξοικείωση με τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος και την δεδομένη ποιότητα της δουλειάς, κάτω από συνθήκες κανονικής προετοιμασίας.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Δυο… βαριά συμβόλαια έληγαν φέτος το καλοκαίρι για τον Άρη και όχι μόνο δεν καταγράφηκε κάποια απώλεια αλλά στο τέλος έμειναν και οι δυο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον περσινό κορμό. Πιο εύκολη ήταν αναμφίβολα η παραμονή του Κουέστα, σαφώς πιο δύσκολη αυτή του Φαμπιάνο. Η ουσία όμως είναι ότι διατηρήθηκαν στο ρόστερ αμφότεροι, προσδίδοντας ασφάλεια και συνέχεια στα μετόπισθεν με δεδομένο ότι συνεχίζουν από την περσινή σεζόν και οι Βέλεθ, Μπράμπετς, Ροουζ και Μοντόγια.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Ο Μόντσου αποτελεί αναμφίβολα το μεγάλο όνομα των φετινών (ως τώρα τουλάχιστον) κινήσεων του Αρη. Με μεταγραφή ρεκόρ για το σύλλογο και συμβόλαιο πλουσιοπάροχο για τον ίδιο, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για γην αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής. Είναι μόλις στα 25, με καταπληκτική σεζόν στην πλάτη του (42 στα 42 ματς) και άνοδο στη LaLiga με την Βαγιαδολίδ και background που περιλαμβάνει τις σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις που λαμβάνουν οι απόφοιτοι της La Masia. Οι προσδοκίες που υπάρχουν απο τον Ισπανό πολλές. Μένει να δούμε αν θα τις δικαιώσει.

Απο κοντά και ο Σιφουέντες. Ο παίκτης απο το Εκουαδόρ, θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή κακή χρονιά με Ρέιντζερς και Κρουζέιρο και να κάνει μια νέα αρχή στον Αρη που του προσφέρει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ προκειμένου να εξαγνιστεί ποδοσφαιρικά. Παίζει και αυτός στο οκτώ αλλά λογικά θα δοκιμαστεί και στο έξι που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, με την ελπίδα να καταφέρει να ανταποκριθεί.

Με σπουδαίο βιογραφικό έρχεται και ο Πιονέ Σίστο. Υπήρξε άτυχος αφού τραυματίστηκε με το καλημέρα σχεδόν και δεν θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο, αλλά έρχεται για να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει από πέρσι στο αριστερό φτερό της επίθεσης. Στα 29 του πλέον, αρκετά ώριμος αλλά όχι και ξοφλημένος, στον Άρη θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του την περσινή μέτρια σεζόν και να θυμίσει σε όλους ότι κάποτε υπήρξε ένα παιδί θαύμα του δανέζικου ποδοσφαίρου.

ΔΥΟ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Ούγκο Μάγιο και Μάρτιν Φρίντεκ δεν είναι στην πρώτη τους νιότη, στα 33 ο Ισπανός και στα 32 ο Τσέχος, όμως αμφότεροι έχουν γράψει αμέτρητα ποδοσφαιρικά χιλιόμετρα και έρχονται να προσφέρουν εμπειρία στα δυο άκρα της άμυνας, πλούσιες παραστάσεις και συνεισφορά στο επιθετικό παιχνίδι που δεν πήρε πέρσι ο Μάντζιος από τους μπακ του.

ΔΥΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

Πιστός στις συνήθειες των τελευταίων ετών ο Αρης, απέκτησε δυο νεαρούς και άκρως ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο και προοπτική να εξελιχθούν σε νέους Πάλμα ή Σαμόρα. Ο λόγος για τον μόλις 18 ετών εξτρέμ Κλέιτον Ντιαντί από τη Νιγηρία και τον 19χρονο Σουηδό γκολκίπερ Φίλιπ Σίντκλεφ. Διόλου τυχαίο ότι υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια πέντε ετών και η επένδυση συνολικά θα φτάσει και για τους δυο, τα 2εκ.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΜΟΡΟΝ

Ο Αρης σταθερά τα τελευταία χρόνια προχωρά και σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Πέρσι ήταν ο Πάλμα, φέτος ο Οντουμπάτζο που παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ έναντι 700.000 ευρώ αλλά δεν αποκλείεται να μην είναι ο τελευταίος. Ο Μορόν βρίσκεται στην transfer list από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου και το όνομά του θα παραμείνει εκεί ως το τέλος της. Η πώληση ή η παραμονή του θα καθορίσει και την ενίσχυση στην επίθεση αφού αν φύγει ο περσινός πρώτος σκόρερ της λίγκας αποχωρήσει, ο Αρης θα πρέπει να αποκτήσει δυο φορ και όχι έναν που ψάχνει τώρα.

ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ

Ο Αρης συνηθίζει στο φινάλε των μεταγραφών να προσθέτει κάποια κερασάκια στην τούρτα. Λογικά το ίδιο θα συμβει και φέτος αφού υπάρχουν ακόμη κενά προς κάλυψη. Μπερνάρ Μενσά, Μουνίρ Ελ Χανταντί είναι δυο μεγάλοι αλλά δύσκολοι στόχοι για το “10” και τη θεση του δεξιού winger. Η προσθήκη του Χουάνκαρ ολοκληρώνει την ενίσχυση της αριστερής πλευρασ. Ερωτηματικό αποτελεί αν θα αποκτηθεί και αμυντικός χαφ όπως έχει ζητήσει ο Μάντζιος αφού τη θέση με την κλασική έννοια του όρου, μπορεί να υποστηρίξει μόνο ο ασταθής και απρόβλεπτος Ζουλ και υπό προϋποθέσεις Μόντσου και Σιγουέντες. Ο Αρης και πέρσι… φόρτωσε αρκετούς κεντρικούς μέσους και μόνο ένα εξάρι (Ζουλ), με συνέπεια σε πολλά ματς να ανατρέχει σε λύσεις ανάγκης ο Μάντζιος.

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:02 - 26.07.2024

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης

Η σχέση ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης στη μια και μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε στην πατρίδα του, ο 33χρονος δεξιού μπακ που φέρνει ο Αρης για να προσθέσει ποιότητα, εμπειρία και μια έντονη προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι της μιας ζωής ντυμένης στα γαλάζια της Θέλτα.