Άρης: Τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική και από την Πειθαρχική της λίγκας - Τι ισχύει συνδυαστικά με την «καμπάνα» από τη ΔΕΑΒ

Άρης: Τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική και από την Πειθαρχική της λίγκας - Τι ισχύει συνδυαστικά με την «καμπάνα» από τη ΔΕΑΒ

Αλέξης Σαββόπουλος 12:30 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 22.08.2024

Και νέα τιμωρία έδρας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά από την Πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας. Γιατί ο Άρης θα εκτίσει μόνο τη μια αγωνιστική της τιμωρίας που του επιβλήθηκε από τη ΔΕΑΒ.

Μετά την τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών από τη ΔΕΑΒ για το καρεκλάκι που έπεσε στον αγώνα με το Περιστέρι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε εκ νέου με μια αγωνιστική τιμωρίας της έδρας της αλλά και χρηματικό πρόστιμο 5500 ευρώ, αυτή τη φορά από Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της λίγκας, στο οποίο είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, βάσει των αναφερομένων στο Φύλλο Αγώνα, την Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και την Έκθεση της Αστυνομίας του αγώνα της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο.

Ο Άρης απολογήθηκε για παράβαση των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. β΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, 3 περ. ΙΙ, α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ και υπήρχε η εκτίμηση ότι η τιμωρία θα αφορούσε χρηματικό πρόστιμο με βάση την ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα για το ενδεχόμενο τιμωρίας και από την Πειθαρχική επιτροπή και από τη ΔΕΑΒ που δεν λειτουργεί σωρευτικά. Πρόκειται για μια ποινή που δεν θα έχει δηλαδή επιπλέον επίπτωση στον Άρη που δεν κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο και με τον Ολυμπιακό την 5η αγωνιστική, αφού με την αλλαγή του κανονισμού ισχύει και θα εκτίσει την πιο βαριά ποινή, αυτή της ΔΕΑΒ και θα παίξει χωρίς κόσμο με τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι όμως ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αφού μόλις την 1η αγωνιστική η επιτροπή εξαντλεί την αυστηρότητά της.

Αναλυτικά η απόφαση: Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ α) τη χρηματική ποινή των χιλίων (1.000,00) ευρώ για την 1η πράξη (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. β΄, 15 παρ. 1 περ. γ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ) και β) τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική για την 2η πράξη (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. β΄, 15 παρ. 3 περ. ΙΙ, α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ). Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή, ποσού πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (5.500,00) ευρώ.