Άρης: Τίποτε δεν γίνεται τυχαία με τον Ντιαντί
i

Ντιαντί©intime

Άρης: Τίποτε δεν γίνεται τυχαία με τον Ντιαντί

Αλέξης Σαββόπουλος 18:30 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:31 - 15.10.2024

Η δουλειά που κρύβεται πίσω από την ραγδαία αγωνιστική μεταμόρφωση του 18χρονου Σενεγαλέζου που από άγουρο ταλέντο εξελίσσεται σε μεγαλεπήβολο πρότζεκτ.

Ο Κλέιτον Ντιαντί, χωρίς να διαθέτει τη χρυσόσκονη του Μόντσου, τη λάμψη του Κουάισον ή του Σιφουέντες, ακόμη -ακόμη το βιογραφικό των Μάγιο και Σίστο, είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο κέρδος του Άρη, στο ξεκίνημα της σεζόν.

Από το πουθενά κυριολεκτικά. Κάτω από το… ραντάρ σε μια κίνηση καθαρά μεσομακροπρόθεσμης επένδυσης που όμως αποδίδει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η αλήθεια είναι ότι όταν εμφανίστηκε στο Ρύσιο πρώτη φορά ο νεαρός Σενεγαλέζος, ουδείς φανταζόταν την ραγδαία και τόσο γρήγορη αγωνιστική του μετάλλαξη.

Πίσω από αυτό το transformation του 18χρονου όμως κρύβεται αρκετή δουλειά από όλο το club. Δούλεψαν και δουλεύουν πολύ μαζί του άπαντες. Από τον προπονητή και τους συνεργάτες του, τους συμπαίκτες του αλλά και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ώστε ο μικρός να νιώσει ότι βρίσκεται σε καλά χέρια. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε από την πατρίδα του και το πρώτο διάσημα ήταν στα… χαμένα.

Αλλά και αγωνιστικά, χρειάστηκε πολύ δουλειά ώστε να προσαρμοστεί τακτικά, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, αφού στην επίθεση το ταλέντο του είναι προφανές. Μάλιστα στο διάστημα της διακοπής, ο νεαρός δουλεύει πολύ και στα τελειώματα που μοιάζει να είναι η αχίλλειος πτέρνα του, ώστε να καταφέρει να το βελτιώσει και να συνεισφέρει και στο σκοράρισμα αφού μέσα στις φάσεις είναι.

Παράλληλα και εκτός γηπέδου το club έχει φροντίσει για την διατροφή του (τρεις φορές τη μέρα) κάτι πολύ σημαντικό στην ηλικία του και για ένα 18χρονο παιδί που δεν έχει στη Θεσσαλονίκη κάποιον δικό του άνθρωπο. Γενικά ο νεαρός αντιμετωπίζεται ως ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ που μπορεί μελλοντικά να δημιουργήσει υπεραξία για το σύλλογο και ο ίδιος φροντίζει να το ανταποδίδει με όσα κάνει στο γήπεδο.