Αρης: Το δεδομένο και αναγκαστικό φρεσκάρισμα στους χαφ
i

©intime

Αρης: Το δεδομένο και αναγκαστικό φρεσκάρισμα στους χαφ

Αλέξης Σαββόπουλος 10:16 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 09.07.2024

Η αποχώρηση και του Βερστράτε… αδειάζει τη μεσαία γραμμή του Μάντζιου και καθιστά επιτακτική την ανάγκη απόκτησης τουλάχιστον τριών νέων παικτών και στις τρεις θέσεις.

Η αγωνιστική αναδόμηση του κιτρινόμαυρου ρόστερ θα… παρασύρει όλες τις γραμμές και σχεδόν όλες τις θέσεις της ενδεκάδας, στις οποίες θα προστεθούν ποδοσφαιριστές, είτε βασικοί, είτε συμπληρωματικοί. Ο ακριβής αριθμός τους θα καθοριστεί μέσα στο μήνα από τις αποχωρήσεις, με μεταγραφή ή με λύσεις συμβολαίων.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα συντελεστούν από τη μέση και μπροστά. Για δυο λόγους. Αφενός αριθμητικά αφού έχουν αποχωρήσει αρκετοί αλλά και ποιοτικά αφού είναι αναγκαίο ένα upgrade σε αρκετές θέσεις. Στη μεσαία γραμμή για παράδειγμα φαντάζει δεδομένο ότι θα γίνουν 3-4 προσθήκες. Μετά την αποχώρηση των Ντουκουρέ, Ρουπ των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν, είναι ζήτημα ημερών η λύση της συνεργασίας και με τον Βερστράτε που επιστρέφει στην πατρίδα του και την Λέουβεν… ανοίγοντας ακόμη μια θέση. Η ίδια πρόθεση υπάρχει και για τους Πάρντο, Πάβισιτς και Τζούρασεκ οι οποίοι, ναι μεν ακολούθησαν την αποστολή στην Πτολεμαΐδα, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα παραμείνουν στο ρόστερ και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ειδικά οι δυο πρώτοι.

Επομένως οι σίγουρες επιλογές του Μάντζιου για την επόμενη σεζόν είναι οι Ζουλ, Νταρίντα και Μάνου Γκαρθία (για τον τελευταίο εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον της Χιχόν και άρα ανοικτό θέμα μεταγραφής του). Ο Νταρίντα σε ένα μήνα συμπληρώνει τα 34 και θα χρειαστεί στηρίγματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ώστε να μπορεί ο Έλληνας τεχνικός να τον διαχειρίζεται. Είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί ένας αμυντικός χαφ (κατά καιρούς έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μπεναβίντες, Μπάρε) και σίγουρα δυο ακόμη μέσοι. Ένας στο «8» και ένας στο «10» που μπορεί να γίνουν και τρεις, αν το club καταφέρει να απεμπλακεί από τα συμβόλαια των τριών που αναφέραμε πιο πάνω.

Ο στόχος είναι να έρθει φρέσκο αίμα αλλά και ποδοσφαιριστές που τα χαρακτηριστικά τους θα ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να παίξει τη νέα σεζόν ο Μάντζιος, συνιστώντας μια αναβάθμιση στο χώρο της μεσαίας γραμμής στην οποία η μοναδική σταθερή αξία παραμείνει ο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Το πόσο σύντομα θα συμβούν όλα αυτά είναι κάτι που θα φανεί μέσα στο μήνα…

Άρης: Πάει Πτολεμαΐδα χωρίς φρέσκο αίμα, στην Ολλανδία πρέπει να είναι πιο… γεμάτος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:01 - 07.07.2024

Άρης: Πάει Πτολεμαΐδα χωρίς φρέσκο αίμα, στην Ολλανδία πρέπει να είναι πιο… γεμάτος

Οι δυο εβδομάδες που μεσολαβούν ως την αναχώρηση για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας και ο αναγκαίος στόχος να έχουν γίνει ως τότε, οι προσθήκες που δεν έχουν υλοποιηθεί στο ρόστερ.