Το extreme makeover του άξονα της μεσαίας γραμμής στον Άρη

Φωτ. IMAGO

i

Μόντσου©IMAGO

Το extreme makeover του άξονα της μεσαίας γραμμής στον Άρη

Γιατί ο Άρης βαίνει ολοταχώς προς μια σχεδόν καινούργια σύνθεση στους χαφ και τι μπορεί να σημαίνουν οι προσθήκες των Σιφουέντες και Μόντσου ως προς την αγωνιστική φιλοσοφία.

Ο Άρης θα αλλάξει αρκετά την επόμενη σεζόν. Το ρόστερ θα υποστεί και πάλι σημαντικές ανακατατάξεις, σχεδόν σε όλες τις θέσεις, με στόχο να καλυφθούν τα κενά με πιο ποιοτικούς παίκτες, να δημιουργηθεί πληρότητα και να δοθεί μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στον προπονητή.

Η λογική λέει ότι οι επιλογές θα σηματοδοτήσουν και μια νέα αγωνιστική φιλοσοφία, αφού οι ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη έρθει και όσοι είναι στο… δρόμο για το Κλεάνθης Βικελίδης, διαθέτουν χαρακτηριστικά που λείπουν από το υφιστάμενο ρόστερ του Άκη Μάντζιου. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση, αφού πάντα στο γήπεδο… ξυρίζουν τον γαμπρό και πέρσι οι αποτυχημένες επιλογές ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Τις πιο σαρωτικές αλλαγές θα υποστεί ο άξονας της μεσαίας γραμμής κατά κύριο και ακολούθως οι θέσεις της επίθεσης, στις οποίες έχει ήδη προστεθεί ο Πιονέ Σίστο. Ο Άρης μπορεί να διέθετε την περασμένη σεζόν αρκετές επιλογές στους χαφ (αριθμητικά τουλάχιστον), όμως ελάχιστοι κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος και να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη αποχωρήσει και μάλλον δεν θα λείψουν και σε κανένα ιδιαίτερα (Βερστράτε, Ντουκουρέ, Τζούρασεκ, Ρουπ), άλλοι δυο (Πάρντο και Πάβισιτς ) είναι στη λίστα των υπό αποδέσμευση παικτών και ο Μάνου Γκαρθία εξακολουθεί να βρίσκεται στο… μάτι της πρώην ομάδας του Σπόρτινγκ Χιχόν και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Επομένως οι βασικές επιλογές του Έλληνα τεχνικού για τη νέα σεζόν, αυτή τη στιγμή είναι οι Νταρίντα και Ζουλ, οι οποίοι, να σημειωθεί είναι τιμωρημένοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Διόλου τυχαίο που το βάρος τις τελευταίες μέρες έχει πέσει στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με την προσθήκη του Σιφουέντες ως δανεικού από τη Ρέιντζερς και του Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ με μεταγραφή. Παράλληλα εντείνονται οι κινήσεις και για την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου (ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τον Μάνου Γκαρθία) με τον Μενσά να είναι μια εξαιρετική αλλά συνάμα και δύσκολη περίπτωση.

Παραμένει επίσης ανοικτό αν θα προστεθεί και ένας ακόμη αμυντικός μέσος που θα πλαισιώσει τον Ζουλ με δεδομένο ότι Σιφουέντες και Μόντσου είναι περισσότερο οκτάρια και λιγότερο εξάρια ή το πλάνο είναι να παίζουν οι δυο αυτοί μαζί ή με τον Νταρίντα.

Η κίνηση με τους δυο παίκτες ίσως να υποδηλώνει και μια αλλαγή στην φιλοσοφία με την οποία χτίζεται η μεσαία γραμμή, ειδικά αν δεν αποκτηθεί ένας κλασσικός αμυντικός μέσος. Ποδοσφαιριστές δηλαδή με ποιοτικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, έμφαση στη δημιουργία και λιγότερο στο ανασταλτικό κομμάτι το οποίο θα επωμιστούν οι Νταρίντα και Ζουλ. Βέβαια πλήρη εικόνα του πως θα διαμορφωθεί η μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων τη νέα σεζόν, θα έχουμε όταν, και αν, αποχωρήσουν και οι Πάρντο, Πάβισιτς που δεσμεύουν αυτή τη στιγμή δυο θέσεις και χρήματα στο μπάτζετ.