Άρης: Το «γεμάτο» και... ίσως ενδιαφέρον καλοκαίρι του Σαμόρα
i

Σαμόρα©intime

Άρης: Το «γεμάτο» και... ίσως ενδιαφέρον καλοκαίρι του Σαμόρα

Αλέξης Σαββόπουλος 12:27 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 03.06.2024

Οι εμφανίσεις και ο ρόλος του 22χρονου παίκτη με την Εθνική του ομάδα, η πρόκληση του Κόπα Αμέρικα και οι ομοιότητες της περίπτωσής του με αυτή του Πάλμα.

Για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του Άρη, ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας διακοπών και ξεκούρασης. Όχι όμως για τον Αλβαρο Σαμόρα που για τις επόμενες τουλάχιστον 30 μέρες, έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα. Ήδη προχθές αγωνίστηκε βασικός – και μάλιστα ήταν διακριθείς- στο φιλικό με την Ουρουγουάη, ενώ στα τέλη της εβδομάδας η Κόστα Ρίκα έχει δυο παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη Κεντρικής Αμερικής, κόντρα σε Σεντ Κιτς και Γρενάδα.

Το μεγάλο ραντεβού όμως για τον Σαμόρα είναι οι αγώνες στο φετινό Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Η Κόστα Ρίκα θα δώσει τουλάχιστον τρία παιχνίδια στον 4ο όμιλο κόντρα σε Βραζιλία, Κολομβία και Παραγουάη και ο μεσοεπιθετικός του Αρη φαίνεται ότι είναι σημαντικός στο πλάνο του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Αλφάρο.

Το παραδέχτηκε και ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Ουρουγουάη: «Η αυτοπεποίθηση που μου έδωσε ο δάσκαλος Αλφάρο και το να παίζω στην Ευρώπη με βοήθησαν να ανεβάσω το επίπεδό μου και να γίνω περισσότερο πρωταγωνιστής στην εθνική ομάδα. Δεν θέλω να αφήσω την ευκαιρία που έχω, γιατί μου κόστισε πολύ να την κερδίσω, έρχονται ευκαιρίες και πρέπει να ξέρεις πώς να τις εκμεταλλευτείς».

Ο 22χρονος παίκτης δεν θέλησε να αναφερθεί πολύ στον Άρη ( ο συντάκτης του ρεπορτάζ προφανώς ανενημέρωτος κάνει λόγο για συμβόλαιο που έχει ολοκληρωθεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ έχει άλλα τέσσερα χρόνια), αλλά η επιθυμία του είναι να εκμεταλλευτεί αυτόν τον μήνα με την εθνική ομάδα για να ακούσει προσφορές από άλλους συλλόγους.

Για τον Άρη, ο Σαμόρα, είναι ένα πρότζεκτ που θυμίζει πολύ αυτό του επιστήθιου φίλου του νεαρού, του Λούις Πάλμα. Μικρός σε ηλικία, βασικός στην Εθνική, με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Άρα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα είναι αρνητική στην προοπτική μιας πρότασης για τον Σαμόρα, μόνο όμως αν είναι εξόχως ελκυστική με δεδομένο ότι ούτε βιασύνη υπάρχει, ενώ έχει κρατήσει και ένα ποσοστό μεταπώλησης, η προηγούμενη ομάδα του, η Σαπρίσα.