Άρης: Το… ίσως και μακρύ καλοκαίρι του Μορόν

Λορέν Μορόν

Άρης: Το… ίσως και μακρύ καλοκαίρι του Μορόν

Το Sportal παρουσιάζει όλα τα δεδομένα γύρω από την πιθανή παραχώρηση του Ισπανού φορ. Οι τρεις ομάδες που τον θέλουν από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μεξικό και γιατί μπορεί το θέμα να ξεκαθαρίσει και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal ο πρώτος σκόρερ του Άρη βρίσκεται στη λίστα τριών ομάδων από την Σαουδική Αραβία μαζί όμως και με άλλους φορ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση που θα κάνουν στη Κυβέρνηση για τον Ισπανό επιθετικό είναι 6 εκατ. ευρώ αγορά και πάνω από 1 εκατ. μισθό στον παίκτη. Το θέμα είναι ότι στη Σαουδική Αραβία τα ποσά τα εγκρίνει, τα αναπροσαρμόζει προς τα κάτω ή τα απορρίπτει η Κυβέρνηση η οποία ελέγχει την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, πλην μιας.

Μετράει πολύ το γεγονός ότι την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε αρχισκόρερ στην ελληνική Σούπερ Λιγκ, αλλά θα παίξει ρόλο και η ηλικία του που ίσως αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Το θέμα είναι ότι φέτος λόγω Euro και Κόπα Αμέρικα η αγορά θα ανοίξει με καθυστέρηση και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να προκύψουν άμεσα εξελίξεις. Μπορεί να χρειαστεί να φτάσουμε και τον Αύγουστο για να μάθουμε οριστικά αν ο Μορόν θα μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία που ήταν εξαρχής η προτεραιότητα, τόσο του ίδιου όσο και του Άρη.

Γενικότερα υπάρχει η αίσθηση ότι ο Μορόν θα παραχωρηθεί, είτε με ένα ποσό της τάξης των 6 εκ ευρώ, είτε ενδεχομένως και με λιγότερα (σίγουρα πάντως όχι κάτω από 4εκ). Εκτός της Σαουδικής Αραβίας υπάρχει και η εναλλακτική του Κατάρ και του Μεξικό, χώρες οι οποίες επίσης προσφέρουν καλά συμβόλαια. Το όνομα του Μορόν, υπάρχει και εκεί, αφού όμως πρώτα ξεκαθαρίζει οριστικά η αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εξελίξεις με τον Μορόν, πάνε αναγκαστικά πίσω και το θέμα της απόκτησης του βασικού φορ για την επόμενη σεζόν που βρίσκεται σε άμεσα συνάρτηση με τον Μορόν. Όσο ο Μορόν παραμένει στο ρόστερ, ο Αρης δεν θα βιαστεί να βρει τον αντικαταστάτη του, αλλά θα κινηθεί να προσθέσει τον δεύτερο που ψάχνει. Για αυτό και ασχολήθηκε με την περίπτωση Αραούχο, που έχει κολλήσει στις αυξημένες απαιτήσεις του παίκτη.