Αρης: Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Παναγίδη
i

Παναγίδης@intime

Αρης: Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Παναγίδη

Αλέξης Σαββόπουλος 10:13 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 28.08.2024

Οι επιλογές που έχει μπροστά του ο 20χρονος παίκτης αλλά και ο Αρης για το μέλλον του νεαρού. Ο υψηλός φετινός ανταγωνισμός και η προοπτική του δανεισμού.

Η περσινή χρονιά ήταν η χρονιά γνωριμίας με το ποδοσφαιρικό κοινό για τον Μιχάλη Παναγίδη. Η απόφαση του Ακη Μάντζιου να τον ρίξει στα βαθιά, αναζητώντας απεγνωσμένα λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο αριστερό φτερό της επίθεσης, του πρόσφερε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία που ο νεαρός, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, την εκμεταλλεύτηκε. Επαιξε βασικός σε αρκετά παιχνίδια, κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων, αλλά ένας τραυματισμός και η εποστροφή του Σαβέριο, ίσως και η χρησιμοποίησή του όχι στη φυσική του θέση, περιόρισαν τον χρόνο του προς το τέλος της σεζόν. Τελικά την ολοκλήρωσε με 16 συμμετοχές, 12 εκ των οποίων βασικός. Οχι και άσχημα για χρονιά ντεμπούτου.

Η δεύτερη χρονιά είναι πάντα πολύ κρίσιμη για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που καλούνται να αποδείξουν αν έχουν τα φόντα να καθιερωθούν, επιδιώκοντας να έχουν χρόνο και ρόλο στην ομάδα. Για τον Παναγίδη, κάτι τέτοιο, όπως δείχνει το ξεκίνημα της φετινής σεζόν μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Οι πολλές και καλές προσθήκες στο ρόστερ, έχουν ήδη περιορίσει τον χρόνο του, αφού ήταν στον πάγκο στο ματς της πρεμιέρας και εκτός αποστολής με τον Πανσερραϊκό, χωρίς μάλιστα να έχει επιστρέψει απο τιμωρία ο Σουλεϊμάνοφ και χωρίς να έχει κλείσει ακόμη το θερινό μεταγραφικό κεφάλαιο για τον Αρη.

Όλα δείχνουν ότι λίγο πριν από το φινάλε των μεταγραφών, ο 20χρονος, σε συνεργασία με το club, θα κληθεί να πάρει μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του. Αν θα παραμείνει παλεύοντας σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον για μια ευκαιρία ή αν θα επιδιώξει να πάει κάπου δανεικός προκειμένου να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο παίκτης δεν δείχνει αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού αντιλαμβάνεται και ο ίδιος τον βαθμό δυσκολίας που θα έχει, ακόμη και να το μπαίνει στην αποστολή. Μάλιστα ήδη υπάρχουν ομάδες (η μια από την Κύπρο) που του προσφέρουν χρόνο συμμετοχής, ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και σε ένα άλλο πρωτάθλημα και σε μια ομάδα που θα του εγγυηθεί χρόνο.

Το ζήτημα είναι τι θα πράξει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο Αρης με τον οποίο ο παίκτης έχει άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο. Αν θα συναινέσει σε ένα δανεισμό, για να αποσυμφορηθεί και το ρόστερ ή αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Οπως και να έχει τις επόμενες μέρες, οι δυο πλευρές είναι αναγκασμένες να… ανοίξουν τα χαρτιά τους στο τραπέζι, αφού σε αρκετές χώρες κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο.