Αρης: Το μεταγραφικό παράθυρο κλείνει, οι δυο εκκρεμότητες παραμένουν
i

@intime

Αρης: Το μεταγραφικό παράθυρο κλείνει, οι δυο εκκρεμότητες παραμένουν

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η διορία των μεταγραφών, Πάρντο και Πάβισιτς που δεν υπολογίζονται δεν έχουν ακόμη λύσει τα συμβόλαιά τους. Το ποσό με το οποίο επιβαρύνεται το μπάτζετ και ποιο είναι το πλάνο για Παναγίδη.

Η αυλαία των μεταγραφών σε κάποιες χώρες έπεσε ήδη και το παράθυρο έκλεισε την 31η Αυγούστου, όπως στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία). Για την Ελλάδα το μεταγραφικό φινάλε έρχεται στις 11 Σεπτεμβρίου και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, πάνω κάτω την ίδια περίοδο με μικρές διαφορές.

Άρα οι ομάδες έχουν ακόμη λίγες μέρες να καλύψουν τα τελευταία τους κενά αλλά και να αποσυμφορίσουν το ρόστερ τους από το πλεονάζων υλικό. Στον Άρη, οι τελευταίες πινελιές ενίσχυσης θα περιλαμβάνουν έναν παίκτη στην επίθεση και ίσως ένα αμυντικό χαφ, εφόσον βρεθούν περιπτώσεις συμβατές με το αγωνιστικό προφίλ που θέλει το club και το διαθέσιμο μπάτζετ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποχώρηση από το ρόστερ, παικτών που δεν υπολογίζονται, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός όσων παίρνουν μέρος στις προπονήσεις και να ελαφρυνθεί και το μπάτζετ. Ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε τρεις παίκτες που το όνομά τους ήταν στην υπό αποδέσμευση λίστα, με οιονδήποτε τρόπο (παραχώρηση, λύση συμβολαίου ή δανεισμό). Τζούρασεκ, Πάρντο και Πάβισιτς.

Από αυτούς μόνο ο πρώτος έλυσε το συμβόλαιό του και αποχώρησε αφού συνεχίζει την καριέρα του στην Ντέμπρετσεν. Οι άλλοι δυο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, παραμένουν ακόμη στο ρόστερ και μάλιστα ο Πάρντο ήταν και στην αποστολή (χωρίς όμως να αγωνιστεί) στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ο Κροάτης μάλιστα έχει άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο και ο Ισπανός ακόμη ένα, με απολαβές για αμφότερους ετησίως να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Κοινώς αν μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες που κλείνουν παντού τα μεταγραφικά παράθυρα δεν καταστεί εφικτή μια λύση, τότε ο Άρης κινδυνεύει να έχει στο ρόστερ του δυο ποδοσφαιριστές… βαρίδια που δεν θα παίζουν και θα επιβαρύνουν το μπάτζετ.

Μια ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η περίπτωση του Μιχάλη Παναγίδη. Όχι γιατί ο 20χρονος που βρίσκεται από σήμερα με την Εθνική Ελπίδων, δεν υπολογίζεται. Απλά η έλευση αρκετών παικτών στη θέση του, ήδη τον έχει θέσει εκτός αποστολής, ελαχιστοποιώντας την προοπτική να βρει τον χρόνο συμμετοχής που θέλει. Το σενάριο του δανεισμού του είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο, εφόσον φυσικά βρεθεί ομάδα σε χώρα που έχει ακόμη ανοικτό μεταγραφικό παράθυρο και θα του εξασφαλίζει ότι θα έχει χρόνο συμμετοχής.