Αρης: Το ΠΡΕΠΕΙ με Λαμία, πού εστίασε ο Μάντζιος και η μαγική λέξη νοοτροπία
i

©intime

Αρης: Το ΠΡΕΠΕΙ με Λαμία, πού εστίασε ο Μάντζιος και η μαγική λέξη νοοτροπία

Αλέξης Σαββόπουλος 09:47 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 04.10.2024

Οι δυο σπουδαίες νίκες που προηγήθηκαν με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κάνουν ξεχωριστό το ματς με τη Λαμία για πολλούς λόγους. Τι φοβάται ο Μάντζιος, πού δούλεψε αυτή την εβδομάδα και τι περιμένει από τους παίκτες του.

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται και έχει στο τελείωμά της τον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία είναι πολύ σημαντική για τον Άρη για πολλούς λόγους. Ο πρώτος ότι έπεται δυο σπουδαίων νικών επί Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που έχουν αυξήσει τις προσδοκίες, ένθεν κακείθεν της ομάδας και λογικά θα φέρουν και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, τον οποίο δεν θα ήθελαν να απογοητεύσουν. Ο δεύτερος, και αυτός που απασχόλησε πολύ τον Μάντζιο και τους συνεργάτες του είναι, ο φόβος της χαλάρωσης. Που εγκυμονεί κινδύνους, ειδικά όταν ο Άρης την έχει πατήσει στο παρελθόν, μετά από σημαντικές νίκες και γιατί, απέναντί του θα βρει μια ομάδα που την περασμένη σεζόν δεν την κέρδισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έχει καινούργιο προπονητή στον πάγκο της.

Αντιλαμβάνεται επίσης ότι για την ομάδα του είναι μεγάλη ευκαιρία να αναρριχηθεί κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα και φυσικά αν θέλει να έχει βλέψεις τετράδας, τέτοια παιχνίδια οφείλει, εύκολα ή δύσκολα να τα κερδίζει. Κάτι που παραδέχτηκε και δημόσια στις δηλώσεις του στη συνδρομητική τηλεόραση: «Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίζουμε. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό που ακολουθεί. Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες. Η παγίδα είναι να μην έχουμε την ίδια νοοτροπία με αυτήν που είχαμε στα ντέρμπι. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να έχουμε απώλειες. Οπότε, από την πρώτη μέρα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές μας, για να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Πιστεύω ότι το κατάλαβαν. Είναι επαγγελματίες, αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρουν πώς πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και στον αγώνα με τη Λαμία».

Ο αντίπαλος γίνεται επικίνδυνος γιατί η έλευση ενός νέου προπονητή ειδικά αν αυτός είναι ο Βόκολος, με τον οποίο έκανε την καλύτερη πορεία της στο πρωτάθλημα, φτάνοντας ως τα πλέι οφ την περασμένη σεζόν, ενδέχεται να φέρει κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της: «Περιμένουμε ότι θα υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι της Λαμίας, με το νέο της προπονητή, διαφορετικά σε σχέση με αυτά που παρουσίαζε η ομάδα μέχρι τώρα. Γενικώς, είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή από εμάς. Το κυριότερο για εμάς είναι να μπούμε στην αναμέτρηση όπως πρέπει, με τη σοβαρότητα και τη νοοτροπία που πρέπει, για να νικήσουμε».