Άρης: Το προβάδισμα του Ρόουζ και οι δέκα της Τούμπας
i

Ρόουζ©intime

Άρης: Το προβάδισμα του Ρόουζ και οι δέκα της Τούμπας

Αλέξης Σαββόπουλος 09:50 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 05.10.2024

Ο Γάλλος, λόγω ετοιμότητας, φαίνεται ότι κερδίζει στο νήμα τον Φαμπιάνο για τη θέση δίπλα στον Μπράμπετς. Εμπιστοσύνη του Μάντζιου στο σχήμα της Τούμπας.

Η καλή εικόνα του Άρη κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, εκμηδενίζει και τα ερωτηματικά που υπάρχουν για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Άκης Μάντζιος στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία. Ο Έλληνας τεχνικός έχει βρει ένα σχήμα που λειτουργεί καλά, τόσο σε φάση άμυνας όσο και επίθεσης, το έχει σχεδόν μονιμοποιήσει, και ποντάρει μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια να το εξελίξει και να παράξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, αποκτώντας χημεία και κώδικες επικοινωνίας.

Βέβαια το αποψινό ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα δυο προηγούμενα, στα οποία οι κιτρινόμαυροι είχαν μικρότερη κατοχή μπάλας και άρα λιγότερες επιθέσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Θα βρουν απέναντί τους έναν αντίπαλο που η λογική λέει ότι θα στήσει ένα αμυντικό μπλοκ στο μισό γήπεδο. Αυτό προϋποθέτει, άλλου είδους προσέγγιση, ώστε να αυξηθούν οι τελικές και τα XGoals.

Όσον αφορά τα πρόσωπα πάντως δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Για την ακρίβεια μια είναι η θέση που παραμένει ανοικτή και έχει να κάνει με τον παρτενέρ του Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Η επιστροφή του Φαμπιάνο, προσφέρει μια εναλλακτική στον προπονητή του Άρη, μόνο που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Βραζιλιάνος θα επιστρέψει αυτομάτως και στο βασικό σχήμα. Του λείπει ρυθμός, δεν έχει κάνει προετοιμασία και ακολουθεί διακοπή δυο εβδομάδων που θα τον βοηθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Το πιθανότερο είναι ο Μάντζιος να αποφύγει το ρίσκο της χρησιμοποίησής του και να εμπιστευτεί τον Ρόουζ που τα πήγε εξαιρετικά στην Τούμπα, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει από το πρώτο ημίχρονο τον τραυματία Βέλεθ. Η επιστροφή του Μάγιο θέτει ένα δίλλημα και για το δεξί άκρο αλλά ο Μοντόγια μάλλον θα παραμείνει στο βασικό σχήμα όπως και ο Φρίντεκ αριστερά. Ίδια και η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή με Μόντσου, Σιφουέντες και Μάνου Γκαρθία, ενώ στην επίθεση Ντιαντί, Σίστο και Μορόν θα διατηρηθούν για ένα ακόμη παιχνίδι.