Άρης: Το σκοράρισμα στον Άρη είναι υπόθεση λίγων και… καθαρά ισπανική
i

©intime

Άρης: Το σκοράρισμα στον Άρη είναι υπόθεση λίγων και… καθαρά ισπανική

Από τα έντεκα φετινά κιτρινόμαυρα γκολ, τα εννιά έχουν πετύχει Μορόν και Μάνου Γκαρθία ενώ μόλις άλλοι δυο παίκτες έχουν συνεισφέρει στο σκοράρισμα.

Ο Άρης καταλαμβάνει την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση σχεδόν του 1/3 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες κόντρα στην Athens Kalithea ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του στο πρωτάθλημα, που κρατά από τη σεζόν 2020-2021 πάλι με τον Μάντζιο στην τεχνική του ηγεσία και έχει την ευκαιρία να το διευρύνει την Κυριακή εφόσον επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα περίπου χρόνια που ο Άρης στρογγυλοκάθεται ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η προηγούμενη φορά ήταν στις 22 Νοεμβρίου όταν κέρδισε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό (0-1) και έφτασε τους 22 βαθμούς.

Το εκπληκτικό είναι ότι όλα αυτά τα έχει πετύχει χωρίς να διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Το αντίθετο μάλιστα. Η υπόθεση γκολ στο σύνολο του Άκη Μάντζιου είναι υπόθεση λίγων. Ελάχιστων για την ακρίβεια αφού σε αυτό συμμετέχουν μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές του πλούσιου κατά τα άλλα ρόστερ. Ο Γιακούμπ Μπράμπετς με το γκολ που σημείωσε κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ακόμη νίκη, έγινε μόλις ο 4ος φετινός σκόρερ του Άρη, μετά από οκτώ αγώνες.

Από τα 12 γκολ που έχουν πετύχει οι κιτρινόμαυροι (11 στην ουσία αφού το ένα στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο ήταν αυτογκόλ του Μπρόρσον), τα εννιά είναι αποκλειστικά Ισπανική υπόθεση. Έξι έχει σημειώσει ο συνήθης ύποπτος Λόρεν Μορόν και άλλα τρία ο εκπληκτικός φέτος Μάνου Γκαρθία, ενώ ένα ακόμη έχει σημειώσει ο Σιφουέντες, χαρίζοντας τη νίκη στις Σέρρες.

Κοινώς ο Αρης δεν έχει πάρει καθόλου γκολ από τους πέντε πλάγιους επιθετικούς που έχει χρησιμοποιήσει ο Μάντζιος σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια. Σίστο, Ντιαντί, Σαβέριο, Σουλεϊμάνοφ και Φετφατζίδης δεν έχουν… ματώσει ακόμη τα αντίπαλα δίχτυα. Κυρίως οι δυο πρώτοι που έχουν παίξει και περισσότερο. Γεγονός που συνιστά ένα πρόβλημα, αφού ο Αρης παραμένει μονοδιάστατος στον τομέα αυτό. Από την άλλη όμως, δημιουργεί και προσδοκίες, αφού αν αρχίσουν να σκοράρουν και οι υπόλοιποι, τότε οι κιτρινόμαυρες μέρες… προμηνύοντας ακόμη καλύτερες.