Αρης: Βγάζει ξανά από τα κιτάπια του τον Τσαβαρία της Ράγιο

Αρης: Βγάζει ξανά από τα κιτάπια του τον Τσαβαρία της Ράγιο

Αλέξης Σαββόπουλος 13:00 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 09.06.2024

Τον 26χρονο αριστερό μπακ της Βαγιεκάνο έχει ξανά ως μια από τις βασικές του επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση ο Αρης που προσπάθησε να τον αποκτήσει δανεικό και τον περασμένο Γενάρη.

Μια ακόμη περίπτωση παίκτη με την οποία είχε ασχοληθεί ο Άρης, τόσο στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο όσο και αυτή του περασμένου καλοκαιριού, επαναφέρουν στο προσκήνιο οι κιτρινόμαυροι, προκειμένου να καλύψουν την θέση του αριστερού μπακ, στην οποία αναζητούν να ενισχυθούν από τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια να λυθεί η συνεργασία με τον Ματαρίτα. Πρόκειται για τον Πεπ Τσαβαρία της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Ο Γιόζεπ Πεπ Μαρία Τσαβαρία Πέρεθ όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1998, στην Καταλονία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Φιγκέρες. Από την τοπική ομάδα ξεκίνησε και την καριέρα του και μόλις σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα στην Tercera División.

Το καλοκαίρι του 2018 μετακόμισε στην Ολότ που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας και το παρθενικό του γκολ. Μετά από δυο χρόνια και συνολικά 52 συμμετοχές με τρία γκολ και ισάριθμες ασιστ, έκανε το επόμενο βήμα πηγαίνοντας στην Σαραγόσα στη 2η κατηγορία.

Για δυο διαδοχικές σεζόν, δεν έχασε σχεδόν παιχνίδι καταγράφοντας 75 συμμετοχές με ένα γκολ με τη φανέλα της Σαραγόσα. Οι καλές εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγιεκάνο που τον Αύγουστο του 2022 πλήρωσε 1,8 εκ ευρώ για να τον αποκτήσει. Την πρώτη του σεζόν στη LaLiga, ο Τσαβαρία έκανε 17 παιχνίδια (τέσσερα βασικός), ενώ φέτος κατέγραψε 21 παιχνίδια (τα 12 βασικός) στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας και ένα γκολ κόντρα στην Οσασούνα, ενώ μέτρησε και άλλες τέσσερις συμμετοχές στο κύπελλο.

Ο Τσαβαρία είναι αυτό που αποκαλούμε full back, αφού παίζει με ευχέρεια όλη την αριστερή πλευρά και έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και ως winger. Ο Τσαβαρία, έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2027 με την Ράγιο και ο Άρης θα επιδιώξει να τον αποκτήσει ως ελεύθερο με οψιόν αγοράς.