Αρης: Βγάζει ξανά από το συρτάρι την περίπτωση του Νόα

Φωτ. IMAGO

i

Νόα©IMAGO

Αρης: Βγάζει ξανά από το συρτάρι την περίπτωση του Νόα

Αλέξης Σαββόπουλος 12:28 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 31.07.2024

Μετά το ναυάγιο με τον Σισέ, ο 28χρονος Σουηδός στόπερ με καταγωγή από την Γκάμπια που ανήκει στη Λουντογκόρετς επανέρχεται το προσκήνιο.

Το ναυάγιο με τον Πάπε Αμπού Σισέ υποχρεώνει τον Άρη να βγει και πάλι στην αγορά ώστε να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Φαμπιάνο. Το καλό βέβαια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα είχε γίνει μια αρκετά μεγάλη προεργασία, οπότε υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις που θα βγουν ξανά από το συρτάρι. Μια από αυτές αναμφίβολα είναι και ο Νόα Σούντμπεργκ που ανήκει στη Λουντογκόρετς. Περίπτωση που την έχει… μαρκάρει εδώ και αρκετό ο Αρης αφού έχει συγκεντρώσει θετικά στοιχεία για τον Σουηδό στόπερ με καταγωγή από την Ζάμπια. Βέβαια ο Σουηδός που μετακόμισε πέρσι στη Βουλγαρία έχει συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια και δεν είναι μια εύκολη περίπτωση αφού θα απαιτηθούν χρήματα για να ικανοποιηθεί η Λουντογκόρετς που πλήρωσε 2εκ ευρώ για να τον πάρει από την Λέφσκι και όπως ανέφεραν πριν από λίγες μέρες ζητούν 1,5εκ για να παραχωρήσουν τον παίκτη.

Ο Νόα είναι 28 ετών, έχει ύψος 1,87, χρησιμοποιεί κατά βάση το δεξί πόδι και ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ΑΙΚ Στοκχόλμης. Εφτασε ως την πρώτη ομάδα το 2013. Με την ΑΙΚ μέτρησε 40 παιχνίδια με τρία γκολ και ένα διετή δανεισμό στην Σούντσβαλ (52 συμμ- 4 γκολ) πριν πάρει μεταγραφή στην Εστερσουντ τον Γενάρη του 2018. Ως τον Νοέμβριο του 2021 αγωνίστηκε σε 107 παιχνίδια με πέντε γκολ, για να μετακομίσει στη Βουλγαρία και τη Λέφσκι Σόφιας. Ενάμιση χρόνο στη Λέφσκι έκανε 53 παιχνίδια για να πάρει μεταγραφή πέρσι στη Λουντογκόρετς (36 συμμ- 2 γκολ).

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σουηδίας αλλά τελικά επέλεξε την Γκάμπια με την οποία έχει 16 συμμετοχές.