Άρης: Βρήκε ξανά χαφ μετά την τριετία 2018-21
i

@intime

Άρης: Βρήκε ξανά χαφ μετά την τριετία 2018-21

Αλέξης Σαββόπουλος 20:35 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 18.10.2024

Οι ομοιότητες αλλά και οι διαφορές των Μόντσου και Σιφουέντες με Σιώπη, Ματίγια και Σάσα και γιατί ο Αρης έχει ξανά δυνατή μεσαία γραμμή. 

Φέτος στον Άρη κατάλαβαν ότι η βάση ενός καλού συνόλου είναι η μεσαία γραμμή. Η ραχοκοκαλιά. Το στήριγμα και το θεμέλιο για να στηθεί το υπόλοιπο οικοδόμημα. Επένδυσαν σε αυτή, αφήνοντας στην άκρη πειράματα και προσώρας δικαιώνονται αφού κατά γενική ομολογία Μόντσου και Σιφουέντες έχουν προσδώσει ποιότητα που έλειπε συμπληρώνοντας ιδανικά τον ακούραστο εργάτη και πάντα πολύτιμο Νταρίντα και τον αρτίστα και εξόχως ανεβασμένο φέτος, Μάνου Γκαρθία που συνεισφέρει και στο σκοράρισμα.

Η σύνθεση της μεσαίας γραμμής που έχει στα χέρια του ο Μάντζιος παραπέμπει αναμφίβολα σε προηγούμενες σεζόν με τις συγκρίσεις να έχουν αρχίσει και να είναι αναπόφευκτες. Κατά γενική ομολογία… φέρνει όσον αφορά τα χαρακτηριστικά στα δυο πρώτα χρόνια της επιστροφής του Άρη στη μεγάλη κατηγορία. Τότε που Σιώπης, Ματίγια και Σάσα και στην πορεία και ο αθόρυβος Τζέγκο, συνέθεσαν μια αξιόλογη μεσαία γραμμή. Τα τρεξίματα των Σιώπη και Τζέγκο κάλλιστα μπορούν να συγκριθούν με αυτά του Νταρίντα, η ποιότητα, τα χτυπήματα στις στατικές φάσεις και τα επίπεδα κατοχής μπάλας του Μόντσου με αυτά του Ματίγια των πρώτων χρόνων, το box to box παιχνίδι του Σάσα με αυτό του Σιφουέντες, με τη διαφορά ότι ο μέσος από τον Ισημερινό υπερτερεί σε τεχνικά χαρίσματα του Βραζιλιάνου όπως σαφώς υπερτερεί ο Μάνου Γκαρθία από τον Μπερτόγλιο.

Μια διαφορά είναι στο ότι τότε ο Αρης διέθεται εξτρέμ που είχαν στοιχεία όπως το ένας εναντίον ενός, συνθήκη που φέτος ακόμη αναζητείται απο Σίστο και Ντιαντί (κυρίως από τον πρώτο), όχι ότι δεν το έχουν, αλλά ακόμη δεν το έχουν ξεδιπλώσει όπως οι Γκάμα Φετφατζίδης και Ματέο Γκαρσία των πρώτων ετών. Οπότε εκείνη η ομάδα είχε ένα σκληρό άξονα που τον συμπλήρωναν εξτρεμ με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που τα έχουν στο βιογραφικό τους (Σίστο, Ντιαντί, Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο) και τα αναμένουμε με συνέπεια και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζεται διαρκώς ότι ο Άρης έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης τα οποία θα έρθουν μέσα από τη συνοχή και την ομοιογένεια και φυσικά μεσα από τη στοχευμένη προπόνησης όπως τόνισε και ο Μάντζιος που πάντοτε επιδιώκεται στις αγωνιστικές διακοπές.

Βέβαια οι χάφ της διετίας 2018-20 μερικοί εκ των οποίων όπως ο Σάσα και ο Ματίγια συνέχισαν και την επόμενη χρονιά κρίθηκαν σε βάθος χρόνου έχοντας αφήσει το αποτύπωμά τους. Για τους Μόντσου και Σιφουέντες το δείγμα γραφής είναι μικρό ακόμη αλλά άκρως ενθαρρυντικό…