Άρης: Χρησιμοποίησε στην πρεμιέρα περισσότερους Ισπανούς από 11 ομάδες της LaLiga
i

©intime

Άρης: Χρησιμοποίησε στην πρεμιέρα περισσότερους Ισπανούς από 11 ομάδες της LaLiga

Αλέξης Σαββόπουλος 16:30 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 22.08.2024

Το εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο της πρεμιέρας του Άρη στη Σούπερ Λιγκ, η σύγκριση με την LaLiga που έφτασε να απασχολήσει μέχρι και τη γνωστή εφημερίδα AS.

Η ροπή του Άρη προς την Ισπανική αγορά είναι σταθερή και διαχρονική. Από την ανεξάντλητη δεξαμενή της, οι κιτρινόμαυροι, εδώ και πολλά χρόνια αντλούν, αρκετούς ποδοσφαιριστές, προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Τους έχει δικαιώσει, προσφέροντας μερικούς πολύ αξιόλογους παίκτες με έντονο το αποτύπωμα (βλέπε Κόκε, Χαβίτο, Κάλβο, Μορόν κτλ) και συνεχίζουν να την εμπιστεύονται.

Το έπραξαν και φέτος, δίχως μάλιστα ακόμη να έχει τελειώσει η μεταγραφική περίοδος για να γνωρίζουμε που θα σταματήσει να γράφει το κοντέρ. Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Άρη φυσικά αφού συνολικά 33 Ισπανοί παίκτες θα αγωνιστούν αυτή τη σεζόν στην ελληνική Super League. Οι 10 από αυτούς βέβαια στον Άρη. Σχεδόν το 1/3. Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, οι Ισπανοί θα είναι η πιο εκπροσωπούμενη ξένη υπηκοότητα στην ελληνική Super League. Οι 13 από τους 14 συλλόγους που αγωνίζονται στη μεσογειακή διοργάνωση έχουν τουλάχιστον έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή στην ομάδα τους (μόνο ο Λεβαδειακός αποφεύγει την συγκεκριμένη αγορά).

Σούπερ Λιγκ και Laliga εκκίνησαν μαζί το προηγούμενο ΣΚ. Αυτό που έκανε όμως τον Άρη να ξεχωρίσει είναι ότι με τους Ισπανούς που απέκτησε φέτος και όσους διαθέτει και από την περασμένη σεζόν, είναι ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο Άκης Μάντζιος, είχε στην ενδεκάδα οκτώ Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Σαβέριο, Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ, Μόντσου, Μοντόγια, Μάνου Γκαρθία και Μορόν. Νούμερα μεγαλύτερο από όσους γηγενείς που χρησιμοποίησαν 11 ομάδες της Laliga. Πιο συγκεκριμένα: Σεβίλλη (4), την Ατλέτικο Μαδρίτης (5), τη Βαγιαδολίδ (4), τη Μαγιόρκα (4), τη Ρεάλ Μαδρίτης (1), τη Ράγιο Βαγιεκάνο (6), Μπαρτσελόνα (7), Λεγκανές (7), Αλαβές (6), Μπέτις (6) και Χετάφε (6).

Το θέμα απασχόλησε τη γνωστή Μαδριλένικη εφημερίδα «AS» που ζήτησε τη γνώμη του Αλμπερτ Πούιγ, ενός εκ των συνεργατών του Άκη Μάντζιου την περασμένη σεζόν που φέτος επέστρεψε στην πατρίδα του: «Τόσο στους Έλληνες φιλάθλους όσο και στις τεχνικούς διευθυντές αρέσει η τεχνική των Ισπανών ποδοσφαιριστών. Όλοι έχουν την ιδέα ότι η Ισπανία είναι μια δύναμη που παράγει καλούς παίκτες και επιδιώκουν να αντλήσουν από αυτήν την πηγή. Στην περίπτωση του Άρη, κοιτάζουν από ομάδες στο μεσαίο τμήμα της Α' Κατηγορίας ή στη Β' γιατί υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που τους ταιριάζουν. Μάλιστα, οι οπαδοί επευφημούν την ομάδα φωνάζοντας, Vamos» τόνισε.

Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Λόρεν Μορόν, επίσης φιλοξενήθηκε στο αφιέρωμα και είπε: «Εδώ, ακόμη και ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός αποστέλλεται στα ισπανικά. Φοβήθηκα πολύ να φύγω από την Ισπανία για πρώτη φορά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω γνωρίσει μια μεγάλη ομάδα και η Θεσσαλονίκη είναι μια θεαματική πόλη», ενώ η παλιοσειρά Χούλιαν Κουέστα παραδέχτηκε ότι: «η συνάντηση με ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα».