Άρνε Σλοτ: Ο νέος «εφιάλτης» του Γκουαρδιόλα και της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Άρνε Σλοτ - Φωτ. IMAGO

Άρνε Σλοτ: Ο νέος «εφιάλτης» του Γκουαρδιόλα και της Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 10:02 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 21.10.2024

Η δουλειά του Άρνε Σλοτ κάνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ να ξεχάσουν τον Γιούργκεν Κλοπ και όπως φαίνεται οι «Reds» είναι η μεγαλύτερη απειλή της Μάνσεστερ Σίτι στον δρόμο της κατάκτησης της Premier League.

Κάθε ήρωας χρειάζεται πάντα έναν κακό για να κάνει τις νίκες του πιο επικές και ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται να έχει βρει έναν νέο ανταγωνιστή μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ από την Premier League.

Η κόντρα μεταξύ Πεπ και Γιούργκεν, ή με άλλα λόγια, μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, μας έδωσε άμεσες αντιπαραθέσεις υψηλού διαμετρήματος και κάθε σεζόν γινόταν μια σκληρή μάχη για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος.

Μετά το αντίο του Κλοπ την περασμένη σεζόν, όλα έδειχναν ότι ο Μίκελ Αρτέτα, προπονητής της Άρσεναλ, επρόκειτο να πάρει τη σκυτάλη από τον Γερμανό προπονητή, αποτελώντας την κύρια απειλή τόσο για τη Μάντσεστερ Σίτι όσο και για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τουλάχιστον για την ώρα...

Ο Σλοτ είναι εδώ

Ο Άρνε Σλοτ είναι εδώ για να βάλει δύσκολα στον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Ολλανδός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της Λίβερπουλ το καλοκαίρι από τη Φέγενορντ και ήδη είναι είδωλο για τους οπαδούς των «Reds». Σε ένα έργο που δεν ήταν καθόλου εύκολο, να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει την επιτυχημένη περίοδο του Κλοπ στη Λίβερπουλ, ο Ολλανδός τεχνικός είναι καθ' οδόν για να διακριθεί.

Με αυτόν στον πάγκο, η Λίβερπουλ έχει διατηρήσει την ουσία των τελευταίων ετών και παράλληλα έχει βελτιωθεί σε ορισμένες πτυχές. Η ομάδα Άρνε Σλοτ συνεχίζει να είναι μια πολύ επιθετική, να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο που κυριαρχεί στις μεταβάσεις όσο κανένας άλλος και έχει ως κύριο στόχο πέρα ​​από το αποτέλεσμα τον αντίπαλο στόχο.

Βελτιωμένη σε όλους τους τομείς

Ωστόσο, η άφιξη του Ολλανδού προπονητή έδωσε στην ομάδα εξαιρετική αμυντική αυστηρότητα και συνέπεια Σε οκτώ παιχνίδια που παίχτηκαν στην Premier League, η ομάδα του Άνφιλντ έχει δεχθεί μόνο τρία γκολ. Μια ομάδα, που κάνει προσπάθεια αμυντικά και δεν αφήνει τους αντιπάλους να πατήσουν εύκολα περιοχή.

Όλα αυτά έχουν κάνει τη Λίβερπουλ πρωτοπόρο στην Premier League με επτά νίκες σε οκτώ αγώνες και έναν βαθμό πάνω από τον κορυφαίο διεκδικητή του πρωταθλήματος, τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Έτσι, ο Άρνε Σλοτ ανέλαβε πρόθυμα την κληρονομιά του Γιούργκεν Κλοπ, του έδωσε μια ανατροπή και βγάζει τον καλύτερο εαυτό από τους παίκτες του.

Το πρώτο ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Σίτι, μεταξύ Σλοτ και Γκουαρδιόλα, θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου, όταν οι «Reds» και οι Πολίτες θα αναμετρηθούν στο «Άνφιλντ» με αφορμή τη 13η αγωνιστική της Premier League. Θα επικρατήσει ο Πεπ ή θα πιστοποιήσει ο Αρνέ ότι είναι ο νέος «εφιάλτης» του Καταλανού τεχνικού;