Αρσέν Βενγκέρ: «Οι πολιτικής χροιάς διαμαρτυρίες ευθύνονται για τον αποκλεισμό της Γερμανίας»
i

Γερμανία / ©Intime

Αρσέν Βενγκέρ: «Οι πολιτικής χροιάς διαμαρτυρίες ευθύνονται για τον αποκλεισμό της Γερμανίας»

Πάνος Μαλακτάρης • 12:27 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 20.08.2024

Ντόρο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλσατού αξιωματούχου-πλέον-της FIFA, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η πολιτική διαμαρτυρία των Γερμανών παικτών έπαιξε κι αυτή το ρόλο της στον αποκλεισμό των «πάντσερ» από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις του πρώην τοπ τεχνικού λαμβάνουν επίσης ιδιαίτερη διάσταση λαμβάνοντας υπόψιν τον θεσμικό του ρόλο, μιας και πλέον είναι ο επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA.

Προχώρησε δε γενικεύοντάς το, με το να αναφέρει πως οι ομάδες οι οποίες επέλεξαν να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο και μόνο σε αυτό και να απέχουν από οτιδήποτε γίνεται έξω απο τις γραμμές του γηπέδου, έχουν καλή πορεία ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δηλώσεις που σαφώς εγείρουν ερωτήματα, ιδιαίτερα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες εργασίας κατά την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ, την απαγόρευση να φορεθούν περιβραχιόνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου κλπ. Ωστόσο, ήταν αναμενόμενο ο δεύτερος κατά σειρά αποκλεισμός της «νασιονάλμανσαφτ» από τη φάση των ομίλων κιόλας σε Μουντιάλ, να προκαλέσει λογής-λογής αναλύσεις και «εξηγήσεις».

Θυμίζουμε πως πριν το εναρκτήριο ματς τους κόντρα στην Ιαπωνία, οι Γερμανοί παίκτες φωτογραφήθηκαν έχοντας καλυμμένα τα στόματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προαναφερθέντα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ομάδες όπως η Αγγλία και η Γαλλία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ομάδες οι οποίες έχουν την εμπειρία σε τέτοια τουρνουά όπως η Αγγλία και η Γαλλία, παρουσιάστηκαν ψυχολογικά έτοιμες, με το μυαλό τους εστιασμένο στους αγώνες», ενώ ολοκλήρωσε πλέκοντας το εγκώμιο της ομάδας του Σάουθγκεϊτ: «Η Αγγλία έχει μάθει πολλά. Έχει συμμετάσχει στα τελευταία 4 μουντιάλ και στα τελευταία δύο Euro και μοιάζει έτοιμη να αποδώσει τα μέγιστα».