Ανατροπή και μια «ανάσα» από την Άρσεναλ ο Καλαφιόρι

Ρικάρντο Καλαφιόρι - Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Ανατροπή και μια «ανάσα» από την Άρσεναλ ο Καλαφιόρι

Κώστας Τόπας 12:41 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 20.07.2024

Η Άρσεναλ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση του αμυντικού της Μπολόνια, Ρικάρντο Καλαφιόρι.

Οι «κανονιέρηδες» προσπαθούν να προσελκύσουν τον Ιταλό διεθνή αμυντικό μετά τον αποκλεισμό της χώρας του από το Euro 2024 τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να κάνουν μια σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες με την ομάδα της Serie A, Μπολόνια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο η διοίκηση της Άρσεναλ είναι στα πρόθυρα να εντάξει στο δυναμικό του ρόστερ έναν παίκτη που ο Μικέλ Αρτέτα είχε εκφράσει εξ αρχής την επιθυμία για την μετακόμισή του στο «Έμιρεϊτς», καθώς ο Ρικάρντο Καλαφιόρι φαίνεται πως πλέον βρίσκεται μια «ανάσα» από το ενταχθεί στην ομάδα του Λονδίνου.

«Η Άρσεναλ είναι τώρα κοντά στην πλήρη συμφωνία με την Μπολόνια για τον Ρικάρντο Καλαφιόρι! Θετικές συζητήσεις έγιναν στα παρασκήνια με τον ατζέντη του παίκτη Αλεσάντρο Λούτσι. 

Η Άρσεναλ έχει πλέον αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρει. Οι προσωπικοί όροι παραμένουν συμφωνημένοι, η συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο του 2029», αναφέρει στο σχετικό tweet που ανήρτησε ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Ο Καλαφιόρι εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια των ομίλων για την Ιταλία στο Euro 2024, προτού αποκλειστεί για την ισοβαθμία των 16 καθώς αποκλείστηκε από την Ελβετία.

Ο αστέρας της Μπολόνια έγινε ένας πολυπόθητος αμυντικός αφού βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο Champions League την περασμένη σεζόν, κάνοντας 30 εμφανίσεις στη Serie A. Εντυπωσιακά νούμερα για έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος στα 22 του σκόραρε επίσης δύο φορές και έδωσε άλλες πέντε ασίστ πέρυσι.