Αυτή ήταν η «εξορία» του Αρτέτα στον Ομπαμεγιάνγκ - «Με κάρφωσες στην πλάτη»

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ & Μικέλ Αρτέτα

i

©Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images/Ideal Images

Αυτή ήταν η «εξορία» του Αρτέτα στον Ομπαμεγιάνγκ - «Με κάρφωσες στην πλάτη»

Κώστας Τόπας 14:07 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 31.05.2024

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο χάλασε η σχέση που είχε με τον Μικέλ Αρτέτα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην έξοδο από την Άρσεναλ.

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ άφησε το στίγμα του στην Άρσεναλ και στην Premier League. Τις τεσσεράμισι σεζόν που έπαιξε ως «κανονιέρης», σημείωσε 92 γκολ και 21 ασίστ. Πέρασε από την Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι πριν πάει στη Μαρσέιγ, μια ομάδα στην οποία πήγε το περασμένο καλοκαίρι και όπου έχει συνεισφέρει 30 γκολ και 11 ασίστ σε 51 αγώνες.

Απαντες στο Λονδίνο έχουν καλές αναμνήσεις από τον Γκαμπονέζο στράικερ της Άρσεναλ. Για την ταχύτητά του, την ποιότητά του και τους στόχους του. Φυσικά, φαίνεται ότι οι μέρες του Ομπαμεγιάνγκ στο βόρειο Λονδίνο δεν ήταν τόσο όμορφες όσο φαινόταν. Μάλιστα, η σχέση του με τον Μικέλ Αρτέτα έσβηνε όσο περνούσε ο καιρός.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την τελευταία σεζόν του Ομπαμεγιάνγκ στην ομάδα. Αυτή η αλλαγή στη σχέση μεταξύ ποδοσφαιριστή και προπονητή σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021/22. Μετά την ήττα από την Έβερτον (2-1) στις 6 Δεκεμβρίου 2021, ο Γκαμπονέζος ταξίδεψε στη Γαλλία -με την άδεια του Αρτέτα- για να επισκεφτεί τη μητέρα του, η οποία είχε υποστεί εγκεφαλικό πριν από μήνες.

Ωστόσο, πριν πετάξει στο Λονδίνο, έπρεπε να κάνει ένα τεστ Covid-19 , το οποίο έπρεπε να είχε κάνει την προηγούμενη μέρα, καθώς ερχόταν από διαφορετική χώρα. Και ως εκ τούτου, έχασε την προπόνηση. Τότε, ο αναστατωμένος Αρτέτα είπε στον παίκτη του να προπονηθεί μόνος του και ότι θα αποκλειστεί από το επόμενο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον.

«Φτάνω, ο προπονητής τελειώνει τη συνάντησή του και μετά με αρπάζει και με σκίζει εντελώς. Μου φωνάζει σαν να είμαι τρελός», εξηγεί ο Γκαμπονέζος. «Λέει "μου έβαλες ένα μαχαίρι στην πλάτη. Δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό, δεδομένης της στιγμής που περνάμε"», λέει μια Ομπαμεγιάνγκ που μετά από αυτό που συνέβη σταμάτησε να είναι αρχηγός και να προπονείται με το υπόλοιπο γκρουπ της Άρσεναλ.

Ο Αρτέτα υποστήριξε ότι ο ποδοσφαιριστής του είχε βγει για πάρτι. Για αυτόν, δεν πληρούσε τα πρότυπα πειθαρχίας που υπήρχαν στην ομάδα. Και κάπως έτσι, σιγά σιγά, η σχέση των δύο χειροτέρευσε μέχρι που έφτασε στο σημείο να τελείωσε ο χρόνος του Ομπαμεγιάνγκ στην Άρσεναλ.