«Εχει 1000 IQ» - Οι οπαδοί έμειναν έκπληκτοι με την γκολάρα του Σάκα με τρομερή εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Παρί

Η εκτέλεση φάουλ του Μπουκάγιο Σάκα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν

«Εχει 1000 IQ» - Οι οπαδοί έμειναν έκπληκτοι με την γκολάρα του Σάκα με τρομερή εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Παρί

Κώστας Τόπας 10:13 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 02.10.2024

Οι οπαδοί της Άρσεναλ δεν πίστευαν στα μάτια τους το γκολ που πέτυχαν οι «κανονιέρηδες» με ένα συγκλονιστικό φάουλ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League.

Η Άρσεναλ πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Champions League.

Σε ένα πρώτο μέρος με αρκετές καλές στιγμές η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών. Ο Τροσάρ έβγαλε μια ωραία σέντρα, ο Χάβερτς πρόλαβε την έξοδο του Ντοναρούμα και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια η Παρί είχε ευκαιρίες με τον Νούνο Μέντες και τον Χακίμι για να ισοφαρίσει, αλλά οι «κανονιέρηδες» βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο 35ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, ο Μπουκάγιο Σάκα εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Ιταλού γκολκίπερ, με τους οπαδούς των «κανονιέρηδων» να μένουν άναυδοι με αυτό το εκπληκτικό τέρμα του Άγγλου μεσοεπιθετικού της ομάδας τους.

Στεκόμενος λίγα μέτρα μακριά από το σημαιάκι του κόρνερ, ο Σάκα εκτέλεσε το φάουλ, γεμίζοντας στη μεγάλη περιοχή και, παρά τις προσπάθειες των συμπαικτών του, η μπάλα κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα, χωρίς να αγγίξει άλλον παίκτη.

Αντιδρώντας σε αυτή την αριστοκρατική εκτέλεση φάουλ του Σάκα, ένας οπαδός έγραψε στο «X»: «Η ποιότητα των στημένων του Σάκα είναι εξωπραγματική».

Ενας άλλος συμφώνησε: «Αυτή είναι μια εξωπραγματική εκτέλεση από τον Σάκα. Θα μπορούσατε να δείτε τον Γκάμπριελ να του λέει να φύγει. Άλλος ένα καθοριστικό γκολ και μου αρέσει» Κάποιος όμως μπερδεύτηκε με τη νέα τακτική, γράφοντας: «Τι τακτική είναι αυτή για την Άρσεναλ στις εκτελέσεις φάουλ; Απίστευτη».

Και ένας άλλος οπαδός της Άρσεναλ απάντησε με αυτοπεποίθηση απάντησε: «Όταν είδα αυτή την τακτική στη φάση, ήξερα ότι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα».

Αυτό το γκολ ήταν το πρώτο του Σάκα που πέτυχε από φάουλ και το πέμπτο του τέρμα σε έξι αγώνες Champions League στο «Εμιρέιτς». Ήταν επίσης το πρώτο για την Άρσεναλ από απευθείας φάουλ σε περισσότερα από τρία χρόνια, με το τελευταίο να έρχεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, όταν τότε είχε σκοράρει ο Μάρτιν Έντεγκααρντ κόντρα στην Μπέρνλι.

Με δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια να έρχονται κόντρα στην Ιντερ και τη Σπόρτινγκ, η εξασφάλιση των τριών βαθμών απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενίσχυσε τις πιθανότητες της Άρσεναλ να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Εν τω μεταξύ, στην Premier League, οι «κανονιέρηδες» θα υποδεχθούν την «νεοφώτιστη» Σαουθάμπτον το Σάββατο (05/10, 17:00) στον τελευταίο τους αγώνα πριν από τη διεθνή διακοπή.