Φόβοι για σοβαρή «ζημιά» στο γόνατο του Καλαφιόρι - Πόσο καιρό μπορεί να μείνει εκτός

Ο τραυματισμός του Ρικάρντο Καλαφιόρι

i

PrTScr

Φόβοι για σοβαρή «ζημιά» στο γόνατο του Καλαφιόρι - Πόσο καιρό μπορεί να μείνει εκτός

Κώστας Τόπας 11:23 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 23.10.2024

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Άρσεναλ, μετά τον τραυματισμό που υπέστη ο Ρικάρντο Καλαφιόρι στον αγώνα με τη Σαχτάρ.

Η Άρσεναλ αγχώθηκε αλλά νίκησε με 1-0 τη Σαχτάρ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Στο πρώτο μέρος οι «κανονιέρηδες» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 29ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Μαρτινέλι έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι μετά στην πλάτη του Ρίζνικ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ωστόσο, η νίκη των «κανονιέρηδων» επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ρικάρντο Καλαφιόρι, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο, στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ιταλός τεχνικός προσπάθησε να συνεχίσει αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα και αντικαταστάθηκε από τον Μάιλς Λιούις-Σκέλι.

Οι οπαδοί της Άρσεναλ ανησύχησαν αμέσως, θεωρώντας πως ο Καλαφιόρι είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, δεδομένης της επέκτασης αφού το πόδι του κόλλησε στο χορτάρι. Ο λογαριασμός στο Twitter που αναλύει τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, «Physio Scout» έδωσε την ετυμηγορία του για πιθανή διάγνωση τραυματισμού για τον νεαρό αμυντικό των Λονδρέζων.

Παρά τους φόβους των οπαδών ότι μπορεί να έχει υποστεί κάκωση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, η ανάλυση αναφέρει ότι η κίνηση του γόνατος είναι πιο ενδεικτική ενός τραυματισμού του έσω παράπλευρου συνδέσμου

«Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι αποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο με τραυματισμό στο γόνατο. Τραυματισμός χωρίς επαφή εδώ που αναγκάζει το γόνατο να κολλήσει στο χορτάρι, αλλά περισσότερο είναι τραυματισμός από ολίσθηση παρά αλλαγή κατεύθυνσης + δράση περιστροφής. Αυτό θα ήταν πιο ενδεικτικό ενός τραυματισμού κάκωσης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, παρά ενός τραυματισμού του έσω παράπλευρου συνδέσμου».

Ακόμα κι έτσι αν είναι τα πράγματα για τον Ιταλό αμυντικό και ο Καλαφιόρι έχει υποστεί τραυματισμό του έσω παράπλευρου συνδέσμου, τότε μπορεί να μείνει εκτός δράσης έως και 10 εβδομάδες!