Η Γουέστ Χαμ... έκλεισε το σπίτι της Άρσεναλ και της στέρησε την κορυφή!
i

© Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Η Γουέστ Χαμ... έκλεισε το σπίτι της Άρσεναλ και της στέρησε την κορυφή!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:12 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 14.08.2024

Πήρε τη λονδρέζικη «μάχη» η Γουέστ Χαμ, επικρατώντας της Άρσεναλ μέσα στο «Έμιρειτς» με 2-0 και δεν επέτρεψε στη συμπολίτισσα της να πατήσει κορυφή. Σκόραρε ο Μαυροπάνος για τα «σφυριά».

Μετά την ισοπαλία στο «Άνφιλντ» η Άρσεναλ ήλπιζε σε μία νίκη απόψε, προκειμένου να προσπεράσει τη Λίβερπουλ και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας του Premier League. Τελικά, εκεί θα παραμείνουν οι «ρεντς», καθώς η Γουέστ Χαμ χάλασε τα σχέδια των «κανονιέρηδων, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 στο «Έμιρειτς».

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν καλός, με αμφότερες τις ομάδες να μπαίνουν δυνατά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την πλευρά των «κανονιέρηδων» στο 4ο λεπτό, όταν ο Σακά έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Αρεολά του είπε όχι.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και ήταν άκρως αποτελεσματικοί, αφού στην πρώτη σημαντική ευκαιρία τους άνοιξαν το σκορ. Στο 13ο λεπτό ο Μπόουεν πρόλαβε την μπάλα πριν εκίνη περάσει τη γραμμή, «σέρβιρε» στον Σούτσεκ και ο Τσέχος πλάσαρε για το 0-1.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκε και είχε τις στιγμές της για να φτάσει στην ισοφάριση, με κορυφαία αυτή του Σακά στο 42ο λεπτό που σημάδεψε το δοκάρι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Παρόλο που οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στην επανάληψη και μάλιστα είχαν μία ακόμα ευκαιρία για την ισοφάριση στο 53', όταν ο Ράις εξαπέλυσε ένα σουτ από μακρινή απόσταση και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, τα «σφυριά» ήταν εκείνα που βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 55' ο Γουόρντ Πράους με μία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Μαυροπάνο κι εκείνος με μία απίθανη κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ράγια και έκανε το 0-2. Από 'κει και έπειτα, η ανωτερότητα της Άρσεναλ συνεχίστηκε, όπως και η δημιουργία ευκαιριών, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Μάλιστα, παραλίγο να δεχτεί και τρίτο γκολ, καθώς στις καθυστερήσεις η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Μπενραχμά δεν κέρδισε τον Ράγια από την άσπρη βούλα και το 0-2 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Η 19Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Η 20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE