Απίστευτο: Η Άρσεναλ αποδέσμευσε περισσότερους από 20 παίκτες από το ρόστερ

Άρσεναλ

Απίστευτο: Η Άρσεναλ αποδέσμευσε περισσότερους από 20 παίκτες από το ρόστερ

Κώστας Τόπας 12:37 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 03.06.2024

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε ότι 20 παίκτες θα αποχωρήσουν από τον σύλλογο αυτό το μήνα, μιας και ολοκληρώνονται τα συμβόλαιά τους.

Η Άρσεναλ έφτασε για άλλη μια φορά αγωνιωδώς κοντά στην κατάκτηση της Premier League αυτή τη σεζόν, αλλά στο τέλος τερμάτισε πίσω από τους Πολίτες, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα τερμάτισε δύο βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, για να ολοκληρώσει τη σεζόν 2023/24 χωρίς κανένα τρόπαιο στην κατοχή της.

Ο Μικέλ Αρτέτα από την πλευρά του θα θέλει απεγνωσμένα να μειώσει αυτό το χάσμα την επόμενη σεζόν βελτιώνοντας την ομάδα του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ως αποτέλεσμα, ο σύλλογος του βόρειου Λονδίνου πήρε την απόφαση να διακόψει τις σχέσεις με αρκετούς παίκτες της πρώτης ομάδας όταν λήξουν τα συμβόλαιά τους στις 30 Ιουνίου.

Η Άρσεναλ επιβεβαίωσε ότι ο αμυντικός Σέντρικ Σοάρες και ο μέσος Μοχάμεντ Ελνένι θα αποχωρήσουν από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι. Ο τερματοφύλακας Άρθουρ Οκόνκβο, ο οποίος πέρασε τη σεζόν ως δανεικός στη Ρέξαμ, θα αποχωρήσει επίσης. Οι νεαροί Άρτουρ Οκόνκουο, Ομάρι Μπέντζαμιν και Τιρίς Τζον-Τζουλς δεν κατάφεραν επίσης να κερδίσουν επέκταση συμβολαίου με τους «κανονιέρηδες».

Οι Τζέιμς Χίλσον, Λούις Μπράουν, Μάουρο Μπαντέιρα, Κίντο Τέιλορ-Χαρτ, Όβιε Ετζεχέρι, Τέιλορ Φοράν, Χιούμπερ Γκράτσικ, Χένρι Τζέφκοτ, Άλεξ Κιρκ, Τζέιμς Λάνιν Σουίτ, Χένρι Ντέιβις, Νόα Κούπερ και Καρμάνι Ρίαν θα αποχωρήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους από την Άρσεναλ.

Εν τω μεταξύ, άλλοι τρεις παίκτες, οι Αμάριο Κόσιερ-Ντάμπερι, Κάρλ Χάιν και Ρόιελ Γουόλτερ βλέπουν τα συμβόλαιά τους να λήγουν στις 30 Ιουνίου, αλλά παραμένουν σε διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο για νέα συμβόλαια.

Η Άρσεναλ εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας όλους τους παίκτες για την προσφορά τους στον σύλλογο.

«Θα είσαι πάντα μέλος της οικογένειας της Άρσεναλ και σου ευχόμαστε υγεία και ευτυχία στο μέλλον σου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.